Нова традиція: подарунки від випускників – з професійним спрямуванням і не без моралі

4 січня 2022 року
     Ботанічний сад університету – установа багатогранна: окрім суто навчального і наукового спрямування, він виступає ще і як популяризатор лісової справи. І, відповідно, подарунки від випускників, що надходять сюди, мають бути з професійним спрямуванням і не без моралі.

     Нещодавно тут з’явилося лісова бібліотечка, яка органічно вписалася в структуру професійного таксаційного майданчика. Це – подарунок випускників ННІ лісового і садово-паркового господарства 2006 року.

     Ідея з’явилася вже досить давно, розповідає завідувач кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Андрій Білоус. Ми з Олександром Соваковим, який сьогодні працює заступником директора нашого інституту, пригадали студентські роки, коли були старостами. І тепер, користуючись напрацьованими з’язками з однокурсниками, вирішили реалізувати її. Нас підтримали. Так з’явилися перші кошти на проект. Він поєднав книжкову скриньку, яку ми комплектуємо книгами на природничу тематику – від дитячої літератури на зразок «Лісової казки» Лесі Українки до науково-популярної. Мали за мету дати відвідувачам ботанічного саду, яких тут з дітками дуже багато, знання про ліс, лісову галузь, її проблеми, необхідність господарювання в лісових масивах тощо. Тут не має літератури, що не вписується в концепцію нашого університету.
     Все це можна переглянути, відпочиваючи на встановленій поруч лаві – до речі, теж подарунку студентів-випускників. Результат представили нещодавно – на 15-річчя випуску і вручення дипломів нинішнім випускникам магістратури ННІ лісового і садово-паркового господарства.

     Під час студентських практик чи пізніших стажувань в США чи Німеччині, продовжує Андрій Білоус, звернув увагу, що там цілі алеї облаштовані такими лавами – подарунками випусків різних років. Чому б і у нас не започаткувати таку нову традицію? І наш цьогорічний подарунок може стати прикладом для наслідування і покласти ї початок.

Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook