Про податкове регулювання в сучасних умовах разом з Дмитром Кобильніком під час чергової зустрічі в рамках просвітницького проєкту "Бесіди про право"

22 листопада 2021 року

 

У рамках просвітницького проєкту кафедри ТІДП «Бесіди про право» 22 листопада 2021 р. ми, студенти 1-го курсу юридичного факультету та усі охочі, мали можливість поспілкуватися з Дмитром Анатолійовичем Кобильніком, доктором юридичних наук, спеціалістом з питань оподаткування, членом Асоціації фінансового права України, а також діючим адвокатом.

 

Дмитро Анатолійович, під час онлайн-зустрічі, розповів нам про структуру податкової системи України: на чому базується податкове законодавство України, які головні принципи та засади податкового законодавства, провів межу між податками та зборами тощо. До того ж розказав про своє ставлення до реформувань податкової системи, що відбулися впродовж 2011-2017 років. На життєвих прикладах розкрив тему «Майнового податку»: права та обов’язки платника податку, пільги, що можуть надаватися платнику, терміни і подібне.

Варто, наголосити на позиції правника, що не має галузі, яка б була більш порушуваною ніж  податкова, але сподівається на те, що згодом ситуація покращиться.

 

Гість із задоволенням відповів на поставлені йому запитання: коли було введено Військовий збір, з якого моменту громадські організації стають прибутковими чи не прибутковими, за яких умов можуть бути встановлені податкові пільги, у чому сенс принципу стабільності і так далі. Крім того, одна із студенток поставила запитання Дмитрові Анатолійовичу , спираючись на життєвий досвід свого товариша, та перед присутніми розкрилася ціла справа, яка була роз’яснена адвокатом.

 

Бесіда виявилася пізнавальною та цікавою, та не лише для студентів, а й для викладачів нашого університету. Від педагогічного складу також було декілька запитань, що бурхливо обговорювалися під час зустрічі.

 

Усі питання, що були підняті під час спілкування з Дмитром Анатолійовичем Кобильніком, є актуальними. І хоча податкове право для нас ще попереду, але перше бойове хрещення ми уже пройшли!

 
Валерія Мустафіна,

студентка 1 курсу юридичного факультету

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook