Практично-орієнтоване навчання як засіб формування професійних компетентностей фінансистів

22 вересня 2021 року

 

   Практико-орієнтоване навчання це дієвий засіб формування професійних компетентностей майбутніх фінансистів під час університетського етапу професіоналізації.
    Саме тому кафедра фінансів велику увагу приділяє гостьовим лекціям від провідних фахівців, професіоналів своєї справи.
  15 вересня на кафедру фінансів завітав Мельников Олександр Васильович, колишній випускник кафедри, який нині працює на посаді головного фінансового менеджера в Нафтогаз Україні.

   Послухати лекцію на тему «Операційні, інформаційні та комплаєнс ризики у фінансовій сфері» зібралися студенти та аспіранти, що навчаються за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».
    Під час лекції Олександр Васильович навів багато цінної інформації щодо оцінки операційних та фінансових ризиків, управління операційними ризиками із застосуванням трьох моделей захисту, особливості впровадження та розвитку комплаєнс – контролю ризиків, політики та процедури управління комплаєнс – ризиком, сучасних трендів комплаєнсу на фінансовому ринку тощо.
 

   Інформація, що була наведена, дозволить студентам та аспірантам поглиблено засвоїти основні види ризиків у фінансовій системі, методи їх оцінки та управління.

   17 вересня на кафедрі фінансів в онлайн режимі було проведено чергову гостьову лекцію для студентів та аспірантів. Спікером виступив Михайлов Андрій Миколайовичд.е.н., професор, інвестиційний партнер системи Bitbon, партнер британського інвестиційного фонду SS, співавтор законопроекту "Про токенізовані активи та криптоактиви", на тему: «Інноваційні фінансові інструменти: крипторинок проти фінансового ринку Forex».
 

    Під час гостевої лекції Андрієм Миколайовичем були охарактеризовані різновиди майна та майнових прав, що відповідають визначенню терміна «віртуальний актив», введеного Міжнародною групою з протидії відмиванню брудних грошей (FATF).
    Студенти, аспіранти та викладачі кафедри фінансів були ознайомлені з питаннями особливостей обліку цифрових активів, а також Андрієм Миколайовичем було охарактеризовано суб'єктний склад користувачів системи обліку цифрових даних на базі технології розподіленого реєстру в сфері застосування віртуальних активів та підкреслено особливості регулювання відносин віртуальних активів на базі технології розподіленого реєстру (блокчейн).

    Під час доповіді були розкриті питання нормативно-правового регулювання віртуальних активів. Зокрема, були розглянуті Закон України «Про віртуальні активи» № 3637 та проект Закону України «Про токенізовані активи та криптоактиви» № 4328 та проведено їх порівняльна характеристика.

     Окрім цього, доповідач зупинився на огляді крипторинку за останні шість місяців та окреслив перспективи його розвитку.

    Лекція була цікавою та корисною як для студентів, так і для аспірантів і викладачів, оскільки спілкуючись з практиками ми завжди отримуємо безцінні знання, які важко знайти в літературних джерелах.
    Дякуємо спікерам за цікаві лекції!
 
Юлія Біляк,
доцент кафедри фінансів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook