Віталіна Гузь – переконана, що успішним фахівцем із геодезії та землеустрою може стати лише навчаючись в магістратурі НУБіП України

14 липня 2021 року
     Вже з 15 липня розпочнеться прийом заяв і документів для вступу до магістратури. У 2021 році заяви на вступ у магістратуру подаються тільки в електронній формі, а триватиме прийом заяв і документів до 18:00 23 липня. Віталіна Гузь у червні цього року здобула перший (бакалаврський) рівень, завершивши навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України за освітньою програмою «Геодезія та землеустрій». Талановита і юна випускниця факультету землевпорядкування успішно склала ЄВІ і твердо налаштована продовжувати навчання за другим (магістерським) рівнем в НУБіП України. З нею сьогоднішня наша розмова.

  • Віталіна, розкажіть про себе і чи плануєте продовжувати навчання.

— Цього року я успішно закінчила навчання на факультеті землевпорядкування НУБіП України та отримала освітній ступінь «Бакалавр» зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій». Відразу переді мною постало питання: Чи потрібна мені магістратура в майбутньому? Однозначно й впевнено відповім – так!

  • З 2020 року обов’язковою умовою для вступу в магістратуру на всі спеціальності є складання єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з іноземної мови. Як Ви до нього готувалися?

— Звісно, не кожен студент четвертого курсу досконало володіє іноземною мовою. Тому й довелося пригадати часи підготовки до вступу в університет. Безумовно, організовані керівництвом НУБіП безкоштовні курси з інтенсивної підготовки до складання ЄВІ з іноземної мови дали свій результат. До того ж, я ще й паралельно займалась підготовкою до ЄВІ з викладачем у приватній школі. Така комплексна і клопітка підготовка допомогла мені успішно подолати поріг і скласти ЄВІ.

  • Що стало вирішальним при прийнятті рішення щодо продовження навчання в магістратурі?

— По-перше, основна вимога більшості роботодавців – це наявність повної вищої освіти. Тому для мене це головне! Адже освітній ступінь «Бакалавр» це тільки перший рівень вищої освіти.
     По-друге, завдячую НУБіП України, а саме факультету землевпорядкування, який надав мені якісні знання та вміння для мого подальшого розвитку в професійній діяльності, в якій й надалі планую розвиватися. Наразі я маю роботу за спеціальністю. У провідній столичній компанії працюю інженером-землевпорядником, що дає мені змогу отримати професійний досвід, а також реалізувати свої знання на практиці. У подальшому не збираюсь зупинятися на досягнутому і хочу постійно підвищувати свій професійний рівень, в тому числі отримати сертифікат інженера-землевпорядника, який можна здобути лише за умови наявності диплому ОС «Магістр».
     По-третє, минулого року Президент України підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», чим із 1 липня 2021 року було скасовано мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Вже з 24 липня 2021 року набуває чинності ще один важливий Закон №711 щодо комплексного планування територій територіальних громад. Через що попит на кваліфікованих фахівців, які будуть вміло організовувати територіальну структуру громади та забезпечувати її просторовий розвиток буде тільки зростати. Тому в найближчій і середньостроковій перспективі спеціальність 193 «Геодезія та землеустрій» на ринку праці буде в пріоритеті. Я в свою чергу планую максимально реалізувати свої здібності, набуті за роки навчання.
     По-четверте, як представник молоді, впевнена в тому, що наша держава має усі шанси стати успішною та економічно розвиненою країною, завдяки молодому поколінню з прогресивними та перспективними поглядами в майбутнє!

  • Щиро дякую за цікаву розмову, бажаю Вам успішно вступити на магістрату до НУБіП України.

Розмову провів Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook