Кафедра іноземної філології і перекладу запрошує абітурієнтів

19 квітня 2021 року

17 квітня 2021 року у Національному університеті біоресурсів і природокористування відбувся День відкритих дверей, завдяки якому майбутні абітурієнти, їхні батьки та усі бажаючі мали чудову нагоду, не виходячи з власної оселі, познайомитися із закладом вищої освіти, який є одним із найкращих в Україні!
Після загально-університетського блоку, під час якого усіх присутніх радо зустрічав ректор НУБіП України Станіслав Миколайович Ніколаєнко, гості заходу здійснили віртуальні прогулянки факультетами. Кожен із учасників мав змогу перейти за посиланням на онлайн-зустріч факультету, аби більше дізнатися про спеціальності і вже у найближчому майбутньому зробити для себе правильний вибір, обравши професію «до душі».

Перейшовши за посиланням на онлайн-зустріч з гуманітарно-педагогічним факультетом, усі зацікавлені зустрілися з керівництвом факультету в особі в.о. декана Савицькою Інною Миколаївною, яка провела віртуальну прогулянку корпусами, аудиторіями, кафедрами, познайомила присутніх з історією та сьогоденням факультету і перевагами навчання на ньому.

Однією зі спеціальностей, яка представлена на гуманітарно-педагогічному факультеті є «Філологія (Переклад). Німецька мова та друга іноземна мова». Тому продовжуючи свою подорож університетом, усі бажаючі мали можливість завітати на кафедру іноземної філології і перекладу, яка також гостинно відкрила свої двері.

Зустріч розпочала завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, професор Амеліна Світлана Миколаївна, яка привітала усіх присутніх та розповіла про особливості навчального процесу, ознайомила з перспективами працевлаштування випускників та «родзинками» факультету в цілому і кафедри зокрема.

Звичайно ж, головною перевагою навчання на спеціальності є високий рівень знань, який отримують випускники кафедри, оскільки викладання дисциплін забезпечують висококваліфіковані викладачі, серед яких професори та доценти.

Не менш важливою є можливість закордонних стажувань та практик. Студенти кафедри – це потенційні учасники таких програм, як Erasmus+ та програми «Подвійний диплом».


Роботу «Центру франкофонної освіти і культури» та «Центру полоністики» забезпечують співробітники кафедри, які сприяють тому, аби студенти впевнено почувалися у своїх знаннях іноземних мов під час закордонних поїздок.

Також присутні дізналися, що однією з «родзинок» кафедри іноземної філології є новостворена лабораторія синхронного перекладу, якій немає аналогів в Україні навіть у профільних ЗВО! Тому студенти спеціальності мають чудову можливість навчатися не тільки послідовному, але й синхронному перекладові, який користується великим попитом на ринку праці.

Студентка 2 курсу Софія Сальник звернулась до майбутніх абітурієнтів, закликала їх вірити у власні сили та старанно навчатися, оскільки на факультеті та на кафедрі для цього створено усі умови. Зокрема, із введенням дистанційного навчання навчальний процес не переривався, студенти працюють із викладачами за розкладом на платформі Еlearn, використовують додатки для відео-конференцій. Софія наголосила, що потрібно постійно наполегливо працювати над собою та своїми знаннями, і на власному прикладі довела, що рухаючись таким шляхом опанувати іноземну мову, вступивши в університет з початковим рівнем знань – реально!

Випускниця факультету, учасниця програми «Подвійний диплом», асистент кафедри іноземної філології і перекладу Скокова Марина Сергіївна розповіла про свій досвід навчання в університеті та здобуття ще однієї спеціальності закордоном.

Під час зустрічі присутні мали можливість ставити запитання та отримувати на них відповіді у чаті або звернутись до доповідачів особисто.
На завершення Світлана Миколаївна підсумувала інформацію, що прозвучала на зустрічі, подякувала усім присутнім за присвячений час та висловила сподівання зустрітися знову!

Отож, чекаємо на вас, майбутні студенти НУБіП України!

Марина Скокова,
асистент кафедри іноземної філології і перекладу

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook