Обговорення освітніх програм на порядку денному ради роботодавців ННІ лісового і садово-паркового господарства

6 квітня 2021 року

5 квітня відбулося чергове засідання ради роботодавців ННІ лісового і садово-паркового господарства. З вітальним словом звернувся директор інституту Петро Лакида. Він проінформував учасників зібрання про сьогодення інституту та університету в цілому, про нагальні питання та виклики, які стоять перед освітнім процесом в умовах пандемії.

Про порядок денний та регламент роботи учасникам повідомив голова ради роботодавців Ігор Мельник (Генеральный директор «АККОІНТЕРНЕШНЛ»).

Заступник директора ННІ Олександр Соваков закцентував увагу присутніх на відповідності освітніх програм нормативним документам, наказам ректора університету.

Про особливості формування навчальних планів ОС «Бакалавр» і «Магістр» зі спеціальності «Деревообробні та меблеві технології» присутніх проінформував гарант освітньої програми Андрій Спірочкін. Було зазначено на необхідності формування вибіркової складової для підготовки майбутніх фахівців здатних працювати на сучасному обладнанні на основі ІТ-технологій з програмуванням.

У обговоренні взяли активну участь Ігор Мельник та Юрій Медвєдєв (Президент асоціації «Меблідеревпром»).

Освітню програму ОС «Бакалавр» за спеціальністю «Лісове господарство» представила Наталія Пузріна, яка звернула увагу на формуванні вибіркових блоків за вибором студентів з урахуванням відповідних умов чинного законодавства.

Гарант освітньої програми ОС «Доктор філософії» за цією ж спеціальністю Віктор Миронюк виніс на розглядприсутніх доцільність перенесення викладання дисципліни «Дистанційне зондування землі» з 2 курсу на 4, щоб студенти отримали знання з більшості професійних дисциплін і краще орієнтувались у цих питаннях.

Вибіркові компоненти освітньої програми ОС «Магістр» спеціальності «Лісове господарство» були в основі доповіді її гаранта Романа Василишина.

Про стан та етапи підготовки освітньої програми ОС «Доктор філософії» зі спеціальності «Лісове господарство» до проходження акредитації представив Віктор Миронюк.

Пропозиції, які прозвучали в ході обговорення були підтримані Сергієм Ірклієнко (Директор Українського центру «Укрцентркадриліс»).

Із врахуванням побажань основних стейкходерів було допрацьовано навчальний план підготовки фахівців ОС «Бакалавр» спеціальності «Садово-паркове господарство». Саме ці тези лягли в основу презентації Олесі Піхало – гаранта відповідної освітньої програми.

За інформацією Сергія Ковалевського, гаранта ОС «Магістр» за спеціальністю «Садово-паркове господарство» презентований навчальний план сформований з урахування побажань роботодавців і студентів (на основі проведеного анкетування) про посилення практичної складової і зменшенні кількості загальних дисциплін.

З підтримкою запропонованих змін до навчального плану виступив Сергій Круть (Заступник директора КП УЗН Шевченківського р-ну м. Київ).

На необхідності проведення таких обговорень освітніх програм із залученням виробничників і позитивних результатах для підготовки висококваліфікованих і конкурентно спроможних фахівців ще раз наголосив Ігор Мельник.

Із врахуванням зроблених зауважень та висловлених побажань і пропозицій освітні програми будуть представлені на розгляд на засіданні навчально-методичної комісії ННІ лісового і садово-паркового господарства.

Секретар ради роботодавців ННІ

С. Ковалевський.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook