Урочиста пара «Українська мова за професійним спрямуванням». Першокурсники дистанційно взяли участь у міжнародній конференції

2 квітня 2021, 18:22

Ще вчора у парку НУБіП України лежав сніг, а сьогодні, під деревом — перша квітка! Довгоочікувана, зворушлива та смілива і романтична. Цвітіння свідчить про прихід весни галявинки квітучих першоцвітів зачаровують. Студенти адаптувалися до zoom навчання, проте не припинять мріяти про побачення та зустрічі офлайн з друзями і викладачами, як раніше. На парах «Українська мова за професійним спрямуванням» разом із Веронікою Василівною Чекалюк студенти опановують вміння бути спікерами на науковій конференції. 16 березня на кафедрі конярства і бджільництва відбулась Міжнародна конференція, присвячена 90-річчю від дня народження доктора с.-г. наук, професора Віктора Петровича Поліщука і студенти-геодезисти вперше взяли участь. У конференції взяли участь велика кількість дослідників, практиків-науковців і студентів. Офіційно у конференції зареєструвалось понад 200 осіб з України, Польщі, Вірменії, Азербайджану, Росії, Грузії, Словакії, Беларусі, Ізраїлю, Узбекистану та Казахстану. Це свідчить про визнання особистості Віктора Петровича Поліщука, його співпрацю з багатьма іноземними вченими та постійну участь в міжнародних заходах. Юні геодезисти познайомилися з організацією роботи конференції і ставили питання спікерам.

 

Завідувач кафедри конярства і бджільництва, професор Повозніков Микола Гаврилович ініціював залучення до наукової конференції у форматі студентської дискусії вихованців Вероніки Василівни Чекалюк. 1 квітня 2021 року студенти проведи круглий стіл zoom, підбили підсумки конференції, поділилися враженнями і емоціями. Модератором наукової дискусії була доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Вероніка Василівна Чекалюк. «Мені пощастило побувати на відкритих заняттях Вероніки Василівни і хочу зазначити, що це педагог-новатор, студенти з великим інтересом беруть участь у запропонованих Веронікою Чекалюк завданнях, зокрема спробувати себе в ролі спікера на міжнародній конференції на професійну тему. Вона вимоглива до студентів, достеменно володіє темою занять, вміє підготувати презентацію та усну доповідь, тримає увагу аудиторії, готова до фахової дискусії. Доцент Чекалюк — це педагог майбутнього», — зазначає проф. Микола Гаррилович Повозніков.

 

Професор Повозніков запросив студентів на екскурсію володіннями кафедри у травні 2021 р., розповів про виготовлені В.А. Нестерводським і колегами унікальні навчальні експонати, що збереглись до сьогоднішнього дня й зберігаються у музеї нинішнього четвертого навчального корпусу університету; обіцяв показати сучасні аудиторії та лабораторію для проведення занять з бджільництва. Гості зможуть поспілкуватися з відомим ученим Броварськии Валерієм Дмитровичем і продегустувати мед і узвар.

Цей день і цікава наукова зустріч обов'язково запам’ятається науковцям кафедри і студентам факультету та може стати початком доброї науково-практичної традиції.

Наукові зустрічі як і поява ніжних перших квітів — це завжди маленьке свято, вже зима відступила, і попереду новий квітучий сезон, нові конференції. Люблю аромат найяскравіших квітневих першоцвітів.

Давайте милуватися цим весняним «блакитним озером» — галявинами квітів і готуватися до зустрічі в рідних стінах університету...

Відео: https://youtu.be/ii8jl7eiUXE

 

Ольга Фоміченко,
Тімур Труба, члени гуртка «Юний журналіст»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook