Результати проміжної атестації, дослідження гендерної рівності у професії землевпорядника та участь у предметній Олімпіаді НУБіП – в полі зору вченої ради факультету землевпорядкування

25 березня 2021, 15:49
   25 березня 2021 року відбулося планове засідання вченої ради факультету землевпорядкування.

   Завершується восьмий тиждень навчального семестру, половину шляху пройдено і час підбивати підсумки проміжної атестації з навчальних дисциплін у весняному семестрі, зазначив на початку засідання голова вченої ради Тарас Євсюков. Після чого він надав слово завідувачам кафедр, які доповіли про результати проміжної атестації студентів факультету землевпорядкування. Заступник декана Олександр Шевченко доповнив їхні виступи підсумками очного навчання першокурсників і магістрів першого року навчання впродовж шести тижнів весняного семестру. Потому декан факультету Тарас Євсюков наголосив про необхідність контролю завідувачами кафедр, наставниками і деканатом тих студентів, які мають проблеми з атестацією, адже від цього залежить успішне складання ними літньої екзаменаційної сесії.

   Наступним питанням порядку денного став звіт завідувача кафедри управління земельними ресурсами Ольги Дорош щодо виконання заходів із реалізації Програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2025» у 2020-2021 н.р. колективом кафедри. Зокрема, завідувачка зазначила, що всі викладачі структурного підрозділу протягом січня-лютого 2021 року пройшли виробниче стажування в Інституті землекористування НААН. Крім того, троє співробітників кафедри пройшли міжнародне стажування в Латвійському університеті наук про життя та технологій (Latvia University of Life Sciences Technologies). Зупинилася Ольга Степанівна і на результатах профорієнтаційної роботи та публікаційній активності співробітників у журналах, що індексуються у наукометричних базах Scopus і Web of Science.

 

     Потому доцент кафедри геодезії та картографії Іван Опенько прозвітував про виконану науково-дослідну роботу, результати якої висвітлені у проміжному звіті стипендіата Кабінету Міністрів України на тему: «Аналітична оцінка використання земель лісогосподарського призначення в умовах децентралізації влади».

 

     Наукова доповідь доцента кафедри землевпорядного проектування Людмили Гунько на тему «Дослідження гендерної рівності у доступі до професій землевпорядника, геодезиста та оцінювача в Україні» викликала багато питань, жваву дискусію і палке обговорення. На думку вченої, гендерна нерівність у професії проявляється, перш за все, в тому, що жінки займають менш престижні та оплачувані робочі місця, заробляють в середньому менше за чоловіків, рідше посідають керівні посади, хоча між тим мають вищий рівень освіти. Водночас, вона наголосила, що у сфері земельних відносин задіяна приблизно рівна кількість чоловіків та жінок і чіткої тенденції до гендерної нерівності не спостерігається.

     Йшлося на порядку денному засідання вченої ради факультету землевпорядкування й про підготовку до Міжнародної науково-практичноі конференції «Виклики сучасного землеустрою: дигіталізація, технологічні зміни та економічні трансформації», присвячену 25-річчю факультету землевпорядкуванння, яка відбудеться 16-17 вересня 2021 року.

     На завершення Тарас Євсюков зупинився на підсумках реєстрації випускників шкіл для участі в предметній Олімпіаді НУБіП України. Наразі маємо 64 учасники (53 % від ліцензійного обсягу), які під час реєстрації виявили бажання вступати на факультет землевпорядкування спеціальність 193 «Геодезія та землеустрій». Проте, робота окремих співробітників була оцінена як неефективна та незадовільна і стосовно них, будуть прийняті відповідні рішення.

     Також на вченій раді факультету землевпорядкування обговорили й інші важливі питання життєдіяльності факультету.

Наталія Бавровська,
секретар вченої ради факультету землевпорядкування

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook