Ректорат: готуємося до очного навчання старшокурсників та враховуємо мінливу ситуацію з пандемією коронавірусу

15 березня 2021 року
    15 березня під головуванням ректора університету Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Найперще очільник вишу акцентував увагу на необхідності дотримання карантинних норм, адже коронавірус різко «помолодів»!

     Деталізував ситуацію з COVID-19 в університеті проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, представивши аналіз стану захворюваності серед студентів та викладачів. Він спинився на станові навчального процесу в обох режимах: у дистанційному форматі пройшло 99% пар, за наявності на заняттях 80%, очно – відповідно 100% пар та 82% присутніх. А також поінформував про стан готовності до проведення університетської олімпіади: вже зареєстровано 1487 учасників.

  

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук спинився на ряді питань, що належать до прерогативи його служби. Мова йшла про партнерство з Пенсільванським університетом (США), завершення підготовки плану кроків за результатами аудиторської перевірки, коротко проаналізував стан справ з посівною кампанією, до якої вуже приступають науково-дослідні господарства університету.

     Про поточну роботу своїх підрозділів інформували учений секретар Оксана Барановська, директор студентського містечка Сергій Стецюк, головний лікар оздоровчого центру В’ячеслав Крупка, директор навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський, голова профспілки студентів і аспірантів Олексій Мельник, начальник служби охорони Василь Моісеєв, начальник відділу кадрів Микола Михайліченко, а також головний бухгалтер Тетяна Кондрицька, начальник навчального відділу Віктор Шевчук, начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко, головний інженер Олег Самсонюк.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко найперше наголосив на потребі тримати ситуацію із захворюванням на коронавірус під жорстким контролем і бути готовим до локдауну та переходу на повністю дистанційне навчання. Та не забувати про акредитацію освітніх програм.

     Очільник університету дав ряд доручень. Сергію Кваші і Віктору Шевчуку – відкоригувати розклад занять для очного навчання студентів старших курсів (із врахуванням вивільненого аудиторного фонду, що з’явиться після завершення очного навчання першокурсників), активізувати профорієнтаційну роботу. Сергію Кваші і Миколі Михайліченку – підготувати пропозиції щодо кандидатур на вибори директорів відокремлених структурних підрозділів, а також щодо в.о. завідувачів кафедр – з наступним проведенням конкурсного відбору для обох цих категорій. Сергію Кваші – вибудувати базову філософію створення «Музею українського села» та його наповнення експозиціями, що має розміститися на теренах університету. Вадиму Ткачуку – тримати в полі зору питання, пов’язані з посівною, Вадиму Ткачуку і Олегу Самсоненку – опрацювати остаточний кошторис будівництва нового спорткомплексу для визначення необхідних державних капітальних видатків. Володимиру Отченашку і Олегу Самсонюку – тримати на контролі стан реорганізації лабораторії біотехнологій і клітинної інженерії, яка має запрацювати до 1 вересня. Голові профкому викладачів і співробітників Ростиславу Тарасенку – терміново підготувати лист Міністерству аграрної політики та продовольства щодо будівництва житлового будинку. Геннадію Ржевському – організувати зустріч ректора зі старостами першого курсу.

     На ректораті розглядалися і інші питання життєдіяльності університету.

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook