Увага! Конкурс наукових, науково-технічних робіт, що плануються до виконання за рахунок коштів державного бюджету у 2021 році

1 березня 2021 року
     Державне агентство рибного господарстваз 23 лютого 2021 року оголосило конкурсний відбір наукових, науково-технічних робіт, що плануються до виконання за рахунок коштів державного бюджету у 2021 році.

 

     У конкурсі можуть брати участь підприємства, установи чи організації, які мать у наявності працівників відповідної кваліфікації, обладнання та матеріально-технічну базу у цій сфері, діючі програми проведення дослідного вилову водних біоресурсів, погоджені Держрибагентством, а також досвід виконання наукових, науково-технічних робіт у галузі рибного господарства, доведених до стадії практичного використання. Основним місцем роботи наукового керівника має бути організація (підприємство, установа), яка подає заявку на участь у конкурсі.

Заявки приймаються до 15 год 45 хв. 26 березня 2021 року!

     Роботи подаються за такими тематиками:
1) Оцінка стану запасів водних біоресурсів у Азовському, Чорному морях та внутрішніх водоймах України для визначення можливих лімітів і прогнозів допустимого вилову. Розробка заходів зі збереження запасів водних біоресурсів як сировинної основи національного рибного господарства:
     Тема «Оцінка стану запасів водних біоресурсів Азовського та Чорного морів для визначення лімітів і прогнозів допустимого вилову водних біоресурсів і розробка оптимальних режимів їх рибогосподарської експлуатації» (дослідження). Обсяг фінансування – 550,0 тис. грн.
     Тема «Оцінка стану запасів водних біоресурсів на морському шельфі у північно-західній частині Чорного моря та внутрішніх рибогосподарських водних об̓єктах (їх частинах) загальнодержавного значення північно-західного Причорномор̓я для визначення можливих лімітів і прогнозів допустимого вилову водних біоресурсів і розробка оптимальних режимів їх рибогосподарської експлуатації» (дослідження). Обсяг фінансування – 550,0 тис. грн.
     Тема «Оцінка стану запасів водних біоресурсів у Київському, Канівському, Кременчуцькому, Кам̓янському, Дніпровському, Каховському водосховищах та Дніпровсько-Бузькій естуарній системі, а також у інших внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) загальнодержавного значення і розробка оптимальних режимів їх рибогосподарської експлуатації на 2022 рік» (дослідження). Обсяг фінансування – 625,0 тис. грн.
     Тема «Оцінка стану запасів водних біоресурсів у внутрішніх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) загальнодержавного значення і розробка науково-біологічних обґрунтувань режимів здійснення штучного розведення, вирощування водних біоресурсів та їх використання у спеціальних товарних рибних господарствах на 2022 рік» (дослідження). Обсяг фінансування – 50,0 тис. грн.

2) Наукове забезпечення міжнародної діяльності України в галузі рибного господарства в рамках глобальних та регіональних організацій, членом яких або співпрацюючою стороною є Україна:
     Тема «Науковий супровід двостороннього та багатостороннього міжнародного співробітництва в Україні у сфері рибного господарства з такими міжнародними організаціями: ГКРС, КАКФіш, НАФО, ККАМЛР» (дослідження). Обсяг фінансування – 112,5 тис. грн.
     Тема «Науковий супровід двостороннього та багатостороннього міжнародного співробітництва в Україні у сфері рибного господарства в північно-західній частині Чорного моря та річках Дунай і Дністер» (дослідження). Обсяг фінансування – 112,5 тис. грн.
     Тема «Наукове забезпечення виконання вимог Конвенції CITES щодо осетрових видів риб басейну Азовського та Чорного морів» (дослідження). Обсяг фінансування – 300,0 тис. грн.

     Загальний обсяг видатків державного бюджету,передбачений для фінансування наукових, науково-технічних робіт, що будуть відібрані за умовами конкурсу, становить − 2300, тис. грн.
     Строк виконання передбачено календарним планом виконання наукової, науково-технічної роботи.

     Критерії відбору:

  • спрямованість на отримання науково-технічного (прикладного) результату, доведеного до стадії практичного використання;
  • відповідність запланованого науково-технічного (прикладного) результату пріоритетним державним потребам для забезпечення розвитку галузі рибного господарства.

     Для участі в конкурсі потрібно подати:

  • заявку (три оригінальні примірники), підписану науковим керівником наукової, науково-технічної роботи;
  • цифровий або оптичний носій, який містить заявку в електронному вигляді (у форматі .docта.pdf);
  • супровідний лист з переліком матеріалів, що подаються учасником на конкурс, на бланку учасника конкуру, підписаний керівником учасника конкурсу;
  • лист на бланку учасника конкурсу, підписаний керівником учасника конкурсу, в якому учасник конкурсу підтверджує відсутність підстав для відхилення заявки учасника конкурсу відповідно до пункту 5 критеріїв оцінки допустимої державної допомоги суб’єктам господарювання на проведення наукових досліджень, технічний розвиток та інноваційну діяльність, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 118.

     Документи подаються у картонній папці з позначкою «Конкурс наукових, науково-технічних робіт, що плануються до виконання за рахунок коштів державного бюджету», на титульній сторінці якої вказуються: назва наукової, науково-технічної роботи; найменування учасника конкурсу; прізвище, ім̓я та по батькові наукового керівника.

     Документи для участі у конкурсі надаються (надсилаються) на адресу: Державне агентство рибного господарства України, вул. Січових Стрільців, 45-а, м. Київ, 04053.

     Детальна інформація про умови конкурсу, форма заявки – у прикріплених файлах та на сайті:

https://darg.gov.ua/_ogoloshennja_pro_provedennja_0_0_0_10717_1.html?search=%CF%F0%EE%20%EE%E3%EE%EB%EE%F8%E5%ED%ED%FF%20%EA%EE%ED%EA%F3%F0%F1%ED%EE%E3%EE%20%E2%B3%E4%E1%EE%F0%F3

Володимир Отченашко,
начальник науково-дослідної частини

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook