Вчена рада: підтримано кандидатури на здобуття премії Президента України для молодих вчених і наукові роботи, що висуваються для участі у конкурсі на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки 2021 року

12 лютого 2021 року
     Сьогодні під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося лютневе засідання вченої ради університету, де було розглянуто декілька питань і таємним голосуванням підтримано наших колег.

     Зокрема, першим на порядку денному стояло висунення робіт на здобуття премії Президента України для молодих вчених. Серед них – наукові праці «Формування адаптивного потенціалу рослинно-мікробних взаємодій як основа ризосферних та екосистемних процесів» (у творчому колективі претендентів якої – завідувачка лабораторії біотехнології та клітинної інженерії кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Ольга Олійник), «Оптимізація процесів переробки сільськогосподарської сировини із застосуванням системи ключових показників ефективності» (першим номером у колективі претендентів якої є старший викладач кафедри автоматики та робототехнічних систем Марина Гачковська) «Підвищення ефективності виконання процесів очищення і транспортування зернових матеріалів» (у творчому тандемі – доцент кафедри надійності техніки Олександра Троханяк і доцент кафедри теплоенергетики Віктор Троханяк), «Сучасна концепція правової протидії адміністративній деліктності в Україні в умовах євроінтеграції» (автор – професор кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Євгеній Шульга).

     Члени вченої ради також підтримали дві наукові роботи, що висуваються для участі у конкурсі на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки 2021 року: «Інноваційні будівельні технології для сталого розвитку агропромислового комплексу» (висунуту вченою радою ДВНЗ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури», у авторському колективі цієї роботи – ректор Національного університету біоресурсів і природокористування Станіслав Ніколаєнко) і «Розробка комплексу новітніх методів наукового дослідження стану та поетапного ребальзамування тiла М.I. Пирогова» (висунуту Вінницьким національним медичним університетом ім. М.І. Пирогова, у авторському колективі якої – завідувач кафедри анатомії, гістології та патоморфології тварин Олег Мельник.

     Було рекомендовано кандидатури на здобуття державної стипендії для видатних діячів науки та освіти. Серед них – професори Віктор Сухонос, Василь Збарський, Вячеслав Ловейкін, Віталій Лисенко, доценти Анатолій Вертійчук, Антоніна Андрющенко, Андрій Чалий, Оксана Пластун, Любов Путятіна, Олександр Пилипенко, Світлана Ковтун, Іван Байрак.
     Вчені звання доцентів присвоєно Сергію Боярчуку, Тетяні Волошиній, Володимиру Ткаченку та Леоніду Центилу.

     Підбиваючи підсумки, Станіслав Ніколаєнко звернув увагу вченої ради на те, що університет почав другий навчальний семестр – і потрібно дбати про якість освітнього процесу, максимально використовуючи наявний аудиторний фонд. Велику увагу слід приділяти епідеміологічній ситуації, стану здоров`я. І пам`ятати, що 99% бюджету університету на цей рік використовуватиметься на заробітну плату, тож кошти на сплату комунальних послуг практично відсутні. За цих умов слід кожному члену колективу НУБіП – дбати про економну витрату енергоресурсів і збереження наявної матеріально-технічної бази.

Валентин Обрамбальський

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook