Перший день співбесід з керівниками факультетів: кадровий резерв, співпраця з бізнесом, оновлення змісту навчання

11 січня 2021 року
     11 січня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка розпочався цикл співбесід з керівниками структурних підрозділів. Як зазначив очільник університету, завдання цих зустрічей – акцентувати на головних підсумках 2020 року і систематизувати завдання на 2021 рік, розглянути кадрову ситуацію, резерв, співпрацю з бізнесом, навчально-дослідними господарствами, особливості діяльності в умовах пандемії тощо, аби поліпшити якість роботи.

 

  

     Розпочав декан факультету конструювання і дизайну Зиновій Ружило. Він закцентував на успіхах і проблемах колективу у минулому році. Серед основних тривог – зменшення контингенту студентів, яке тягне за собою скорочення ставок науково-педагогічних працівників, низький відсоток сплати за навчання контрактниками. Також піднімалися питання співпраці з бізнесом, акредитації освітньо-наукових програм. Дискусію викликала необхідність оновлення тем магістерських та дипломних робіт, їх осучаснення і прив’язка до реальної практики. Запровадження ЄВІ з іноземної мови при вступі в магістратурі сформувало нові вимоги до знань випускників бакалаврату з іноземної мови – над цим працює деканат. Акцентувалася увага на ремонтних роботах, які проводяться в навчальному корпусі №5, залученні до них науково-педагогічних працівників і співробітників факультету. Що ж до міжнародної співпраці, то головним завданням на 2021 рік є запровадження програми подвійних дипломів з європейськими вишами-партнерами.

  

  

     Декан юридичного факультету Олена Яра закцентувала на ситуації з набором студентів, науковій роботі, поліпшенні матеріально-технічної бази тощо. Вона наголосила на переосмисленні дистанційного навчання, змінах методик викладання, встановлення зворотного контакту з кожним студентом. Обраний вірний підхід до публікаційної діяльності: мало мати власне наукове видання – потрібно працювати над включенням його до науково-метричних баз. Зміцнений і кадровий резерв факультету: захистилися два доктори наук, навчаються в аспірантурі 43 пошукачі. Зверталася увага на безумовне дотримання вимог виконання дослідних робіт, зокрема використання коштів проєктів. 

  

     Актуальною проблемою для колективу залишається підвищення рівня знань іноземної мови для випускників бакалаврату, які вступають до магістратури. Для поширення досвіду подання заявок і реалізації наукових проектів ERASMUS+ запропоновано провести відповідний семінар для зацікавлених завідувачів кафедрами. Наголошено, що потужний потенціал колективу факультету потрібно використовувати для організації консультаційних курсів, надання юридичних послуг. Закцентовано також на можливості відкриття магістерських програм, які б зацікавили вступників з інших вишів і вирізняли б специфіку НУБіП. Серед планів на поточний рік – провести наукову конференцію до 20-річчя факультету, запровадити курси підвищення кваліфікації для арбітражних керуючих, продовжити зміцнення матеріально-технічної бази.

     Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков проінформував про здобутки у 2020 році, серед яких нарощення консультаційної роботи, активна співпраця з роботодавцями, оновлення матеріально-технічної бази тощо. Основним завданням, яке ставить декан, є нарощення контингенту студентів. Серед перспектив – запровадження програми подвійних дипломів з польськими та латвійськими університетами, вивчення доцільності розширення переліку спеціальностей, ремонти кімнат для першокурсників в гуртожитку №4 та облаштування зелених аудиторій на території навчального корпусу №6.

  

     Декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук тезисно наголосив на збільшенні кількості студентів, яке спостерігається вже третій рік поспіль, і це є передумовою великої відповідальності кожного члену колективу. Викликами для факультету є збільшення кількості місць в гуртожитку, косметичний ремонт приміщень загального користування в гуртожитку №8, виділення додаткових навчальних аудиторій в навчальному корпусі №1. Завданнями є успішна акредитація двох спеціальностей – Міжнародні відносини і Психологія, розширення до восьми кількості англомовних програм, створення двох лабораторій в навчальному корпусі №3, збільшення кількості баз практики як в Україні, так і за кордоном, запровадження онлайн інтенсивних курсів з іноземних мов тощо. Самокритично декан оцінив ситуацію з виконанням наукових досліджень як за кошти державного бюджету, так і залучення госпрозрахункових коштів.

  

     Уже в середу співбесіди продовжаться.

Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook