Магістерські дослідження менеджерів з інновацій та дорадництва

14 грудня 2020 року
      10 і 11 грудня  2020 року у ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України проходили захисти магістерських  робіт студентів зі спеціальності 073 «Менеджмент» денної і заочної форми навчання за двома освітніми програмами «Управління інноваційною діяльністю» та «Дорадництво». 
 
         Першими почали захист магістри за освітньою програмою «Управління інноваційною діяльністю».
      Екзаменаційна комісія у складі: професора, завідувача кафедри менеджменту ім. професора Й.С. Завадського  факультету аграрного менеджменту Тетяни Іванівни Балановської– голова;  д.е.н., професора кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності  Ольги Данилівни Витвицької; к.е.н, доцента, заступника директора ННІ Терези Дмитрівни Микицей, к.е.н., доцента кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності  Олександра Анатолійовича Стретовича та доцента  Наталії Петрівни Кузик – секретаря комісії,  відмітила високий рівень представлених магістерських робіт, їх науково-практичне значення, відповідність поставленим вимогам. Активну участь в обговоренні магістерських досліджень прийняла директор  ННІ неперервної освіти і туризму Олена Ковальова.
 
       Гарант освітньої програми «Управління інноваційною діяльністю» д.е.н., професор  кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності Ольга Витвицька  відмітила, що магістерська освітня програма «Управління інноваційною діяльністю» спеціальності «Менеджмент» забезпечує  підготовку фахівців, які можуть займати посади керівників інноваційних структурних підрозділів, заступників директора з розвитку і побажала магістрам втілення цікавих інноваційних рішень.  
 
 
 
   80 % магістрів здійснювали захист своїх досліджень в аудиторії, 20 % он лайн. Обґрунтування досліджень магістри здійснювали досить практично і професійно. 
 
     
     Слід відзначити, що магістри у своїх роботах продемонстрували вміння не тільки використовувати, але і  обґрунтовувати нові підходи до управління комерціалізацією інноваційної продукції, комерційну пропозицію виробництва і реалізації певної продукції, виявляти перспективні наукові розробки та впроваджувати у виробництво нові види продукції (послуг), вдосконалювати механізми просування продукції на ринок, оптимізувати бізнес аналітику на підприємствах, обґрунтовувати соціально-економічні показники та оцінки результативності інновацій.
 
      Ряд студентів майже одночасно проходили захист магістерських робіт на спеціальностях лісового господарства, агробіологічних, конструювання і дизайну та на ОП «Управління інноваційною діяльністю» і показали чудові результати своїх досліджень.
 
               11 грудня  захистили свої робити майбутні магістри за освітньою програмою «Дорадництво».
         Актуальність питань зосереджена на інформаційно-консультаційному забезпеченні органічного фермерства, створення органічних кооперативів, впровадження комунікаційної стратегії саме для оператора органічного виробництва. Органічне виробництво набуває дедалі більшого поширення в Україні, Європі та світі загалом, що пояснюється необхідністю забезпечення здорового харчування населення й відтворення природної родючості ґрунтів і біорізноманіття навколишнього природного середовища.
   
      Питання методики переходу з органічного виробництва до біодинамічного та супровід садівництва в аграрному консалтингу також розкриті сьогодні студентами на високому рівні. Пріоритетний напрямок адміністративного розвитку, а саме, посилення спроможності ОТГ на місцевому рівні, також був детально представлений сьогодні на захисті.
 
       Глибоке обґрунтування теоретичних і методичних підходів до консультування для дорадників, які сьогодні були представлені на розгляд комісії, є ключовим інструментом для початку наукової діяльності, і кафедра туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу надіється, що студенти продовжать свої дослідження. 
            Зазначимо, що одним з найефективніших напрямів підвищення ефективності інформаційно-консультаційного забезпечення важливих управлінських рішень, як показали проведені дослідження, є застосування інформаційних технологій та системи інтерактивного консалтингу. Сьогодні на захисті ми впевнилися, що це не тільки виклик часу, але і наукові висновки наших студентів.
      Екзаменаційна комісія дійшла висновку, що магістерські роботи студентів виконані на науковому та методичному рівні, студенти продемонстрували високий рівень теоретичної і практичної підготовки і вміло добирали аргументи на запитання членів екзаменаційної комісії.
 
         Екзаменаційна комісія відмітила магістерські роботи Березовської Олени, Ракової Олени, Воронцова Віталія і Перфільєвої Світлани та рекомендувала їх до вступу в аспірантуру для здобуття наукового ступеня доктора філософії.
 
 
Вітаємо магістрів з успішним захистом і бажаємо їм вдалої реалізації  усіх задумів,
невичерпної енергії та життєвої мудрості!
 
 
 
Ірина Кудінова,
доцент кафедри туристичного та готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу 
Катерина Обиход, 
  асистент кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook