Амінокислотне живлення тварин та багато інших питань у полі зору науково-практичної онлайн конференції на кафедрі годівлі тварин і технології кормів ім. П.Д. Пшеничного

16 листопада 2020, 10:10

      12 листопада 2020 р. на кафедрі годівля тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного було проведено Міжнародну науково-практичну онлайн конференцію «Сучасні підходи до вивчення та нормування амінокислотного живлення тварин» присвячену проблемам нормування амінокислот у живленні тварин та протеїнової поживності кормів.

  • Проблеми, що обговорювались на конференції були розділені на кілька блоків:
  • Протеїнова та амінокислотна поживність кормів;
  • Нормування амінокислот у раціонах тварин;
  • Доповнення та розширення «концепції ідеального протеїну» у живленні тварин різних видів.

     Відкрив конференцію доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри годівлі тварин і технології кормів ім. П.Д.Пшеничного НУБіП України Сичов Михайло Юрійович. Його доповідь була присвячена стану і проблемам забезпечення живлення тварин протеїном взагалі та окремими амінокислотами зокрема в Україні та світі.

     Серію доповідей із фундаментальних досліджень амінокислотного живлення тварин відкрив начальник науково-дослідної частини НУБіП України, доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри годівлі тварин і технології кормів ім. П.Д.Пшеничного, член-кореспондент НААН Отченашко Володимир Віталійович. Доповідь стосувалася сучасних трендів у дослідженнях амінокислотного живлення тварин. Значна частина його доповіді була присвячена дослідженням амінокислотного живлення кролів та матеріалам які лягли в основу монографії «Теоретичне та експериментальне обґрунтування живлення кролів».

     Питання, що стосуються теоретичного обґрунтування амінокислотного живлення курей були представлені доктором сільськогосподарських наук, професором кафедри годівлі тварин і технології кормів ім. П.Д.Пшеничного, членом-кореспондентом НААН Кривенком Миколою Яковичем. Було зазначено про необхідність контролю співвідношення протеїну та амінокислот з обмінною енергією, а також між окремими амінокислотами для нормування живлення курей різного віку та виробничого призначення.

    Доктор сільськогосподарських наук, професор Сичов М.Ю. доповів про дослідження амінокислотного живлення індиків. Доповідь стосувалася амінокислотної поживності кормів, нормування амінокислот їх обміну та впливу на продуктивність, концепції «ідеального протеїну».

    Доповіді, що стосуються нормування окремих амінокислот у живленні різних видів тварин були представлені учасниками конференції: кандидатом с.г. наук, доцентом Ільчуком І.І.Ефективність використання кормів курчатами-бройлерами за різних рівнів аргініну у комбікормах; кандидатом с.г. наук, доцентом Баланчуком І.М. Продуктивні якості молодняку м’ясних качок за різних рівнів протеїну та лізину в комбікормах; кандидатом с.г. наук, доцентом Уманцем Д.П.Ефективність використання кормів молодняком перепелів за різних рівнів лізину та метіоніну в комбікормах; кандидатом с.г. наук, доцентом Голубєвою Т.А.Амінокислотний склад м’язів перепелів за використання у їх раціонах сухої пивної дробини; кандидатом с.г. наук, доцентом КондратюкомВ.М.Амінокислотне живлення райдужної форелі; головним технологом Товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробничого підприємства "Глобинський м’ясо-молочний комплекс» Плискою А.Ю.Амінокислотний склад м’язів перепелів за використання у їх раціонах сухої спиртової дробини.

     У перервах між доповідями учасники активно обговорювали існуючі проблеми у науковій і освітній діяльності в галузі тваринництва в цілому та годівлі тварин і технології кормів зокрема.

    Учасники Міжнародної науково-практичну онлайн конференції «Сучасні підходи до вивчення та нормування амінокислотного живлення тварин» відзначили, що захід відбулася на високому організаційному та науковому рівні. Обрана тема науково-практичної конференції послугувала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики.

Завідувач кафедри годівлі тварин і технології
кормів ім. П.Д.Пшеничного,
доктор сільськогосподарських наук,
професор М.Сичов

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook