Стейкхолдери освітньої програми «Геодезія та землеустрій» діляться сучасними тенденціями та інноваціями

26 вересня 2020, 9:11
Підвищення якості підготовки фахівців за освітньою програмою "Геодезія та землеустрій" завжди під пильним оком адміністрації та ради роботодавців факультету землевпорядкування. Нещодавно студентам факультету, у рамках «Школи професійної майстерності землевпорядника та геодезиста», випала чудова можливість почерпнути нових знань та поспілкуватися з представниками компанії «ЕЛАЙН».

Традиційно відкрив даний захід декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков, представивши юним землевпорядникам гостей факультету. Цього разу ними стали комерційний директор компанії «Елайн» Сервер Акімов і директор по розвитку цієї компанії – Роман Михалевич. Головною темою зустрічі стало застосування безпілотних літальних апаратів (БПЛА), як унікального та універсального пристрою для вирішення широкого кола задач не лише в землевпорядкуванні, а й у інших галузях економіки.
Свою промову Сервер Акімов розпочав з розгляду умов і технічних завдань, які постають перед оператором БПЛА. Окрім цього Сервер докладно розповів про обладнання, що використовується в роботі. Наразі їхня компанія використовує БПЛА від вітчизняної компанії «ABRIS» - з представниками якої, студенти факультету також часто мали можливість зустрічатися. Потому Сервер представив на розсуд студентів реальний кейс для великого сільськогосподарського підприємства (більше 80 тис. гектарів). Участь у проекті брали два пілота, три фахівці з камеральної обробки даних і один проект-менеджер. Землі даного підприємства розміщені у трьох адміністративних областях, у межах 94 сільських радах. Зйомку ділянок провели за 212 вильотів, перед тим на місцевості було закладено 4106 опознаків. У результаті отримано 201 500 фотознімків на 4 ТБ пам'яті. Як зазначав доповідач, збирали дані у полі швидше ніж камеральний відділ встигав опрацьовувати, а закінчив питаннями методології виконання завдань та основними і найбільш частими проблемами з якими можна зіткнутися при виконанні даного роду робіт.

У свою чергу, Роман Михалевич, більш детально розповів про використання безпілотників у інших галузях, а саме у гірничодобувній галузі, енергетиці, землеустрої та ін. Потому представив оцінку ефективності проектів точного землеробства.

Підбиваючи підсумки, хочеться висловити щирі слова подяки представникам компанії «Елайн» та наголосити, що навіть в умовах карантину, такого роду зустрічі є важливою складовою освітнього процесу, адже надихають вони студентів як на навчання, так і на участь у наукових проєктах і дослідженнях.

 

Андрій Чумаченко,
студент факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook