Стартувала онлайн-Школа Першокурсника для студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

15 вересня 2020 року

      Важливим завданням закладів вищої освіти є створення умов для всебічного розвитку молодої людини, для розкриття та реалізації її потенційних можливостей в обраній майбутній професії. Багато залежить від можливості пристосування першокурсника до умов навчання, соціалізації та адаптації. Тому щороку в стінах нашого університету проходить традиційна Школа Першокурсника, але цього року на фоні карантинних умов даний захід проводиться в онлайн форматі.

     14 вересня такий захід відбувся і на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

    Знайомство студентів з університетом розпочала декан факультету Лариса Баль-Прилипко. Вона привітала учасників з успішним вступом та правильним вибором професії, побажала успіхів, натхнення та легкої дороги у здобутті нових знань в стінах нашої alma mater.

     У привітальному слові ректор Станіслав Ніколаєнко розповів про історію університету, озвучив головні напрямки діяльності структурних підрозділів, роз’яснив особливості навчального процесу за карантинних умов, засвідчив важливість оволодіння знаннями за обраною спеціальністю, а також побажав великих звершень і досягнень у навчанні нових студентів вишу.

   Далі з особливостями освітнього процесу в університеті ознайомила заступник начальника навчального відділу Оксана Зазимко. Також вона звернула увагу на графік освітнього процесу, стему оцінювання, розклад занять та терміни здачі сесії.

   Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Геннадій Ржевський ознайомив з метою та основними завданнями свого центру, зосередив увагу першокурсників на основних вимогах виховного процессу, створенню умов для активного відпочинку і розвитку студентської молоді.

     Оскільки більшість студентів, зарахованих на перший курс, надали перевагу проживанню в гуртожитку, директор студентського містечка Сергій Стецюк, детально розповів про особливості поселення та проживання в гуртожитках університету в умовах карантину.

     Про культурне життя університету розповіла старший викладач кафедри культурології Ольга Сауріна. У ознайомчому відеоролику першокурсники ознайомились з існуючими гуртками і колективами університету, де можна розвивати та реалізовувати свої творчі можливості.

    Далі студентів привітав завідувач кафедри військової підготовки університету Анатолій Есаулов, який розповів основи та перспективи військової підготовки і запросив студентів до опанування ще однієї, не менш актуальної професії.

      Про специфіку та напрямки діяльності профспілкової організації студентів та аспірантів університету розповів Олексій Мельник.

     Завідувач кафедри фізичного виховання Микола Костенко розповів студентам про насичене спортивне життя і можливості інфраструктури спортивного комплексу в університеті.

    Після онлайн-екскурсу першокурсників по університету, заступник декана факультету Наталія Слободянюк познайомила студентів з завідувачами кафедр факультету та наставниками новостворених академічних груп, якими слали Володимир Василів, Марія Жеплінська, Зінаїда Бурова та Анастасія Іванюта.

     Також Наталія Слободянюк ознайомила студентів з структурою факультету, особливостями навчання, графіком навчального процесу та студентського дозвілля (поселення в гуртожиток, самоврядування студентства, організаційне забезпечення).

      Більш детально про студентське життя розповіла новообрана голова студентської організації факультету Яна Газін.

      Онлайн-зустріч було завершено відповідями на численні запитання першокурсників та заключним словом заступника декана Наталією Слободянюк.

Тож бажаємо нашим новоспеченим першокурсникам, дружної атмосфери, цікавих подій, чудових оцінок і постійного прагнення бути кращим.


Оксана Пилипчук,

асистент кафедри технології м’ясних, 

рибних та морепродуктів 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook