Вивести Боярську лісову дослідну станцію з кризи

29 липня 2020 року

     28 липня 2020 року в Міністерстві захисту довкілля і природніх ресурсів за участі міністра Романа Абрамовського, голови Комітету з екологічної політики та природокористування Верховної Ради України Олега Бондаренка відбулася зустріч ректора Станіслава Ніколаєнка, директора ННІ лісового і садово-паркового господарства Петра Лакиди, директора Боярської лісової дослідної станції Анатолія Карпука, на якій обговорено гострі проблеми життєдіяльності Боярської ЛДС.

     На сьогоднішній день Боярська ЛДС − це сучасне підприємство, що поєднує в собі навчальну, наукову та виробничу діяльність і є головною базою для проведення навчальних та виробничих практик, а також місцем постійних наукових досліджень і активного впровадження у практику досягнень лісівничої науки. На території Боярської ЛДС було закладено близько двох тисяч науково-дослідних і дослідно-виробничих стаціонарів з метою вивчення найбільш актуальних питань лісогосподарського виробництва.

     На базі станції виконуються кілька міжнародних проектів з Європейським Союзом і Лісовою службою США з проблем сталого ведення лісового господарства, попередження і боротьбі з лісовими пожежами тощо.
     Боярська лісова дослідна станція – це своєрідний полігон і одночасно взірець, де активно впроваджуються передові технології ведення лісового господарства, реалізацій сучасних деревообробних технологій що відповідають світовим стандартам. Щорічно тут проходять практику біля 1200 студентів лісівників, мисливствознавців, землевпорядників, екологів, фахівців садово-паркового господарства та деревооброблювальних технологій.

     На зустрічі мова йшла про видачу дозволу на ведення лісового користування на наступні 10 років та затвердження висновку оцінки впливу на довкілля.
У дискусії активну участь на підтримку університету взяв тимчасово виконуючий обов’язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

     Після майже двогодинної дискусії було знайдено оптимальне рішення щодо виробничої, наукової діяльності лісової дослідної станції з урахуванням найсучасніших вимог екології, відмови від суцільних рубок, розробки рекомендацій щодо раціонального ведення лісового господарства. Даний крок дозволить розблокувати діяльність Боярської лісової дослідної станції, підтримати колектив.

Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook