Газета "Урядовий кур'єр". Внесок НУБіП у боротьбу з коронавірусом

12 червня 2020 року
     Науковці Національного університету біоресурсів і природокористування України і його Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК, разом з ТОВ «Біотех Діагностик ЮА» та «ІБТ», у межах спільного інноваційного проекту «Розробка та впровадження у виробництво сучасних засобів лабораторних досліджень тварин і тваринницької продукції» розробили засіб для діагностики COVID-19 – імуноферментну тест-систему для виявлення антитіл (для використання в спеціалізованих лабораторіях).

     — Враховуючи стрімке поширення COVID-19, зайве говорити про важливість цієї розробки – висококонтагіозного респіраторного захворювання, зумовленого коронавірусом SARS-CoV-2, — говорить директор Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК, науковий керівник цього проєкту Валерій Ушкалов. — Наші вчені розробили лабораторний технологічний регламент виготовлення ІФА тест-системи «Набір для виявлення специфічних антитіл IgG до нуклеокапсидного антигену коронавірусу SARS-CoV-2 методом імуноферментного аналізу (ІФА)». Його вже перевірили згідно чинних вимог в уповноваженій установі.

     У ході випробувань визначено відповідність вказаного діагностика паспортним характеристикам – за показниками чутливості і специфічності (не менше 99,0%) та відтворюваності (> 99%). Для підтвердження першої проводились випробування зі стандартними зразками сироваток, що містять антитіла до вірусів грипу типу А та типу В, HAV (гепатит А), поверхневого HBs-антигену (гепатиту В HBsAg), НСV (гепатит С), HIV (вірус імунодифіциту людини), Тreponema pallidum, Chlamydia trachomatis, HSV, Mycoplasma, Rubella, Parvovirus, Chlamydia trachomatis, Brucella abortus, Echinococcus granullosis, Ascaris lumbricoides. Перехресної реактивності до вищезгаданих маркерів збудників хвороб не виявлено.

     З першого липня, в межах договору про наукове партнерство між науковим парком НУБіП та ТОВ «ІБТ», розпочнеться серійне виробництво діагностикуму. Для чого зараз і закуповують необхідні витратні матеріали для виготовлення перших серій діагностикуму.

Валентин Обрамбальський,
спеціально для "Урядового кур'єра"
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook