Студентка факультету землевпорядкування Надія Іщенко: «Впевнена, що літня екзаменаційна сесія буде успішною!»

5 травня 2020, 7:17
  • Пані Надія, наразі триває восьмий тиждень карантину, через що студенти навчаються дистанційно. Чи легко відбулась у Вас адаптація до режиму дистанційного навчання? Скільки часу в день йде на самостійне навчання?

     – Було складно адаптуватися до дистанційного навчання, адже довелося змінювати звичний для нас режим дня. Доводиться поєднувати домашні справи з самостійним навчанням, яке забирає левову частку дня.

  • Які дисципліни Ви вивчаєте у цьому семестрі? Які методи і технічні засоби переважно використовують викладачі для проведення дистанційних занять?

     – Математична обробка геодезичних вимірів, Геодезія, Електронні геодезичні прилади є найголовнішим предметами, які вивчаю тепер. Щоб якомога краще донести зміст предмету до студентів, а студентам його опанувати використовуються різні методи і технічні засоби, які спрямовуються на полегшення навчання. В основному ми застосовуємо платформу Zoom, соціальні мережі та зазвичай навчальний портал elearn.

  • Чи виникають у Вас труднощі при опрацюванні (вивченні) навчального матеріалу? Чи допомагають викладачі у вирішенні проблем при дистанційному освітньому процесі, як саме?

     – Звісно, виникали труднощі, але з допомогою одногрупників та викладачів можна вирішити будь-які проблеми. Викладачі з розумінням ставляться і завжди допомагають студентам. А саме: проводять додаткові лекції, використовують приклади для вирішення будь-яких задач, проводять індивідуальні бесіди.

  • Як здійснюється контроль за дистанційним навчання студентів?

     – Контроль проводиться як за допомогою опитувань, так і проміжної атестації, яка показала, хто і наскільки добре впорався з навчанням. Поряд з цим, контроль здійснюється за допомогою навчального порталу НУБіП Ельорн, куди ми надсилаємо виконані завдання, а також вивчаємо теоретичний матеріал. Викладачі проводять співбесіди зі студентами і модульні контрольні роботи.

  • Де Ви та студенти Вашої групи перебуваєте і навчаєтесь під час карантину? Чи підтримуєте зв’язок з одногрупниками?

     – Усі студенти моєї групи знаходяться дома і тому навчаються в рідних стінах власної домівки. Підтримуємо зв'язок за допомогою соціальних мереж та інших платформ для співбесід. Навчальний портал – elearn, також зближує нас, адже за допомогою форуму ми можемо спілкуватися і допомагати один-одному.

  • Чи легко Вам отримувати знання в домашніх умовах? Чи вдається під час карантину займатися спортом, читати книжки? Як проводите вільний час?

     – Спочатку було нелегко «гризти граніт науки», адже потрібно було перш за все змінювати розпорядок дня, а також поєднувати домашні справи з дистанційним навчанням. Але вже зараз я легко поєдную навчання з вивченням іноземної мови, спортом і хобі. А також вільний час я звичайно присвячую спілкуванню в сім'ї.

  • Навчаючись уже майже два місяці дистанційно, чи можете виокремити позитивні та негативні сторони дистанційного навчання?

     – Головною негативною стороною є те, що навчання проходить на самоті. Поряд немає одногрупників і навіть через слабкий Інтернет втрачаєш зв’язок з ними. Усе ж в аудиторіях краще сприймається як теоретичний, так і практичний матеріал, поряд є і друзі, і найкращі викладачі. Позитивною стороною є те, що більше часу проводжу з сім'єю та звільнилося більше часу для різних хобі, занять спортом.

  • Наостанок про майбутнє. зовсім скоро розпочнеться літня екзаменаційна сесія, яка цього року пройде дистанційно. Чи є хвилювання і що би Ви, пані Надія, хотіли побажати своїм однокурсникам та викладачам для забезпечення успішного її проходження?

     – Я сподіваюся, що зможу успішно завершити навчальний рік, хоча і хвилююся через це. Адже дистанційне навчання – це щось нове і незвичне для мене і всіх студентів. Звичайно, що переживань багато, адже цього року літня сесія буде проходити дистанційно і це може вплинути на оцінки. Складно буде адаптуватися до такої сесії, тому викладачам хочу побажати терпіння та якісного оцінювання, а студентам гарного написання іспитів та якнайбільше додаткових балів до рейтингу.
     Також не менше переживаємо за цьогорічними абітурієнтами, адже їм, звичайно, буде надто важко у таких складних умовах складати іспити ЗНО і вступати до закладів вищої освіти. Але я вважаю, що в усіх вистачить сил впоратися з усіма труднощами, незважаючи на карантин, слабкий Інтернет та новий режим дня.

  • Щиро дякую за цікаву розмову, бажаю Вам успішно скласти екзаменаційну сесію та обов’язково міцного здоров’я!


Розмову провів
заступник декана з навчальної та виховної роботи
Олександр Шевченко

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook