Беата Козельська: «Дистанційне навчання в магістратурі факультету аграрного менеджменту – стабільне, інтенсивне і досить ефективне»

12 квітня 2020 року
  • Представтеся, будь ласка. Де ви знаходитеся на період карантину?

     – Мене звати Беата Козельська. Я навчаюсь за програмою проекту "Агрокебети" та здобуваю знання в рамках Міжнародного магістерського курсу МВА. Протягом карантину я знаходжусь дома. 

  • Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного режиму навчання?

     – Незважаючи на обставини, що склалися і дуже нестабільний настрій в Україні, наше навчання стабільне і досить ефективне. Легко, якщо навчатись цікаво. Тому що, в будь-якому випадку, самоосвіта повинна бути доповнена відвідуванням лекцій. Вочевидь, що мало у кого є досвід дистанційного навчання і наша система освіти його взагалі не передбачала в такому широкому форматі, проте у даному випадку створені всі умови для тих, хто хоче вчитися. Завдяки Elearn і всім викладачам, що задіяні як в проекті "Агрокебети", так і в програмі "МВА",  всі навчальні процеси проходять в повному обсязі без втрати якостi.

  • Які маєте побажання для викладачів?

Так як навчатись за спеціальністю "Адміністративний менеджмент" і, зокрема, бути учасником проекту "Агрокебети" - це новий тип освіти, то дуже відчувається, що викладачі дуже стараються, зважаючи на те, що не всі, хто долучився до проекту, мають попередню освіту в агро. Особисто у мене ніколи не було проблем з тим, щоб перепитати, уточнити та розібратись у чомусь. Вважаю, що моє чуйне відношення до агроосвіти сформовано, насамперед, завдяки викладачам. 

  • Скільки часу в день йде на самостійне навчання, тільки чесно?

     – 2 години, але додається також участь у вебінарах, що організовують для нас від представників агробізнесу в рамках проекту "Агрокебети". А, наприклад, за програмою MBA ми вивчаємо курс «Планування і організація підприємства», де Коваленко Наталія Олександрівна вчить нас аналізу виробництва і господарської діяльності, а також основам фінансування. І це не просто тези, а викладання на результат. З дисципліни «Управлінське консультування» Костюк Ольга Дмитрівна виклaдає нам всі цікаві тонкощі цього предмету. «Аграрна політика» - взагалі предмет нашого часу зараз, в світі прийняття закону про землю і всього, що з цим пов'язано. Те ж саме можна сказати про дисципліну «Стратегії міжнародного аграрного маркетингу», яку викладає Голомша Наталія Євгенівна, – без цього предмета будь-яка освіта в сфері агро взагалі неможлива.

     Режим надзвичайної ситуації в Україні порушив наше звичне навчання. Однак, приїхавши додому, я зрозуміла, що всі викладачі знаходяться в повному контакті з нами і по-справжньому нас підтримують. Будь-яке питання в будь-який час завжди вирішується в повній мірі. Я проводжу паралелі з моєю минулою освітою і дуже добре розумію якісну різницю у ставленні до нас і результату за спеціальність "Адміністративний менеджмент" на факультеті аграрного менеджменту.

  

  • Чи вдається під час карантину займатися спортом, читати книжки?

     – З'явилось трохи більше вільного часу, тому що основні лекції у нас були вичитані ще до оголошення карантину, так як ми розпочали наш другий семестр ще у вересні. Відповідно до планів проекту передбачалось, що саме зараз ми мали вже перебувати на практиці на підприємствах безпосередньо під керівництвом менторів. Карантин вніс певні зміни. А щодо хоббі – я знаходжусь дома. А дома у мене велика бібліотека та є килимок для йоги.

     Думаю, багато хто з нас високо цінують можливість проходження предметів в рамках проекту "Агрокебети" та курсів MBA і, сподіваюсь, що обставини, які склалися, не завадять нашим планам, нашій майбутній практиці і розвитку нашої агро-галузі. 

Беата Козельська,

студентка ОП "Адміністративний менеджмент",

проект "Агрокебети", міжнародний магістерський курс МВА 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook