Вадим Кондратюк: Карантин – діяльності факультету не завада

17 березня 2020 року
     В Україні до 3 квітня 2020 року оголошено карантин з приводу попередження поширення короновірусу. Поширюється він і на всі українські виші: навчальний процес переорієнтовано на дистанційну форму. Як це відображено на діяльності факультетів чи ННІ, ми поцікавилися у декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадима Кондратюка.

  • Вадиме Миколайовичу, що зроблено для того, щоб навчальний процес в період карантину продовжувався? І продовжувався якісно!

     – Карантин – діяльності факультету не завада. Відразу після оприлюднення наказу ректора університету ми зібрали завідувачів кафедр, обговорили деталі його виконання і відповідно підготували загальну концепцію діяльності факультету в умовах карантину. Також особливу увагу ми приділили роз’яснювальній роботі зі студентами, які проживають у гуртожитку. На нараді з кураторами груп визначили алгоритм їх роботи зі студентами з метою організації дистанційного навчання відповідно до розкладу. Підготували також ряд розпоряджень щодо виконання наказів ректора.

  • Конкретизуйте, будь ласка, що ці розпорядження передбачають?

     – Куратори академічних груп на період карантину постійно моніторять стан виконання виданих науково-педагогічними працівниками студентам завдань. Завідувачі кафедр контролюють і надходження робіт від учасників першого етапу університетської олімпіади для школярів, проводиться робота щодо самоаналізу кожним НПП та формуванням його індивідуального плану роботи до 2025 року тощо.

  • Це все добре. А як же саме відбувається навчальний процес?

     – Давайте розлянемо на прикладі будь-якої дисципліни. Наприклад, «Гідротехніка та технічні засоби в аквакультурі». Як і передбачає розклад, викладач комунікує з групою студентів он-лайн (в даному випадку через Viber та платформу Elеarn), видає завдання та слідкує за його виконанням. Можу підкреслити: наші студенти ставляться до цього з розумінням та відповідально, що і підтверджує зворотній зв’язок з ними.

Валентин Обрамбальський

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook