Студенти факультету ветеринарної медицини опановують сучасні технології репродукції

11 лютого 2020 року
     Якість сперми плідників – один із критеріїв забезпечення ефективності запліднення самиць, тому ефективність заплідненості самиць за штучного осіменіння залежить, першочергово, від якості сперми, яку отримали від плідника. Тому проведення макро- і мікроскопічного дослідження нативної сперми дає можливість визначити біологічну повноцінність сперміїв та забезпечити високий відсоток заплідненості яйцеклітин.

     Вивчення дисципліни «Практичне акушерство, гінекологія та штучне осіменіння с.-г. тварин» дає можливість студенту факультету ветеринарної медицини оволодіти методикою отримання сперми у різних видів плідників, провести органолептичну (колір, запах, об’єм, консистенція) та мікроскопічну (активність, густина, концентрація, кількість живих та патологічних форм) оцінку отриманого еякуляту.


     На лабораторних заняттях на тему «Отримання сперми у плідників. Мікроскопічна оцінка сперми за рухливістю та густиною», виконаних студентами 9 і 10 груп 2 курсу скороченого терміну навчання 10 лютого 2020 р., доцент Сергій Деркач, асистент Юрій Масалович та аспірант Максим Саліженко ознайомили студентів із особливостями методики отримання сперми у котів, приготування препарату «роздавлена крапля» та оцінкою еякуляту.

     Студенти провели оцінку нативної сперми кота за органолептичними показниками, відпрацювали методику виготовлення препарату «роздавлена крапля» та провели мікроскопічну оцінку: визначили густину та активність сперміїв у виготовлених ними препаратах.

Юрій Жук,
доцент
Юрій Масалович,
асистент


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook