Медицина – актуальна і для студентів ННІ лісового і садово-паркового господарства

13 листопада 2019 року
     «Медицина – воістину найшляхетніша з усіх мистецтв», – сказав давньогрецький лікар та філософ Гіппократ. Погодитись з цим афоризмом неможливо, адже дана наука заворожує, приваблює та манить своєю величчю.

     Ось і учасники гуртка «Київська асоціації студентів-лісівників» на чолі з своїм наставником Ганною Лобченко 11 листопада відвідали найбільший на просторах України Національний музей медицини, що розташований в будинку колишнього Анатомічного театру.

     Нам було представлено безліч цікавих експонатів – починаючи з медичної літератури та закінчуючи інструментами праці. Також у музеї створено оригінальні інтер’єри з портретними фігурами відомих учених та лікарів, що внесли свій безцінний внесок в історію та розвиток медичної науки. Такими видатними постатями були професор В.О. Караваєв, професор М.І. Пирогов, академік Д.К. Заболотний та інші. Завдяки винайденій цими видатним практикам і вченим анестезії сьогодні ми безболісно можемо позбавитися проблем хірургічним шляхом, а про чуму й холеру знаємо лише з книжок.

     Уся експозиція музею покликана показати розвиток медицини на території України від древньослов’янських часів до сьогодення. Найбільше вразили наукові препарати органів людини, що збереглися до наших днів завдяки давнім методам пластинації. Цікавим також було те, що місце на сторінках музею медицини віднайшов наш університет – перший навчальний корпус – під час облоги Києва підвальні приміщення слугували місцем для порятунку та лікування не лише солдат, а й звичайного місцевого населення.

Національний музей медицини – це місце, що залишить у Вашій пам’яті безліч цікавих фактів, сторінок та запитань, саме тому його варто відвідати – заради безцінних вражень.

Богдана Шилін,
студентка 4 курсу,
член студентського гуртка
«Київська асоціації студентів-лісівників»

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook