Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні методи селекції у тваринництві», присвячена 110-річниці з дня народження заслуженого діяча науки України, доктора с.-г. наук, професора М.А. Кравченка

18 жовтня 2019 року
     17 жовтня 2019 року на кафедрі генетики, розведення та біотехнології тварин було проведено міжнародну науково-практичну конференцію «Сучасні методи селекції у тваринництві»,  присвячену 110-річниці з дня народження заслуженого діяча науки України, доктора с.-г. наук, професора М.А. Кравченка, засновника кафедри та основоположника наукової школи селекціонерів.

 

     Ректор НУБіП Ніколаєнко С.М. привітав учасників з відкриттям конференції та наголосив на актуальності розвитку галузі тваринництва в Україні, зокрема питаннях генетики, розведення та біотехнології тварин.

  

  

 

     У заході прийняли участь науковці з Інституту розведення та генетики тварин ім. М.В. Зубця, Української корпорації «Тваринпром», Міністерства аграрної політики та продовольства України, Інституту тваринництва НААН, Державної дослідної станції птахівництва НААН України, Інституту тваринництва степових районів «Асканія – Нова» ім. М.Ф. Іванова, Інституту рибного господарства НААН України, представники асоціації червоної худоби України, Черкаська дослідна станція біоресурсів НААН та Державна дослідна станція птахівництва НААН. Всього було зареєстровано 74 учасника. В процесі роботи конференції були обговорено актуальні питання генетики та селекції різних видів сільськогосподарських тварин, останні досягнення та розробки біотехнологічних методів і прийомів по удосконаленню та збереженню генофонду с.-г. тварин. 

  

  

     Особливий інтерес викликали пропозиції щодо необхідності організації системи селекції сільськогосподарських тварин в Україні у контексті євроінтеграційних процесів.
     Основні постулати запроваджені професором М.А. Кравченком знайшли своє продовження в дослідженнях молодих науковців та аспірантів, які виступили з доповідями, що стосувалися актуальних проблем галузі скотарства, свинарства, птахівництва, кролівництва, козівництва, вівчарства та рибництва.  

       За результатами конференції було висунуто ряд пропозицій та побажань щодо наукової співпраці між установами наукового, навчального та виробничого профілю. Схвалено пропозицію щодо збереження єдиних майнових комплексів (земля) які мають статус суб’єктів племінної справи (плем. заводи, плем. ферми, селекційні центри тощо) за умов виконання їх основного функціонального призначення.

 

С. Рубан,
завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології у тваринництві
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook