Міжнародні наукові комунікації від американських дослідників

1 жовтня 2019 року
     Бенджамін Франклін, засновувавши Пенсильванський університет виступав за впровадження освітніх програми, які були б більше зосереджені на практичному навчанні, і які б стали новим стандартом освіти. У 2017 році ректор Станіслав Ніколаєнко відвідував з робочим візитом Пенсильванський державний університет (США) та запросив фахівців з безпечності харчової продукції відвідати НУБіП України, а в рамках співпраці провести семінар-тренінг «Food Safety short course», в якому було передбачено вивчення теоретичних та практичних основ безпечності харчових продуктів та їх мікробіологічних показників.

     І ось вже другий рік поспіль за підтримки проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадима Ткачука та директора навчально-наукового центру міжнародної діяльності Олександра Лабенка продовжується попередньо започаткова співпраця з обміну досвідом і навчання провідних фахівців НУБіП України новим методам досліджень.

Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку, професор Вадим Ткачук та професор Пенсильванського державного університету Рамасвамі Анантсверен на презентації програми з наукових досліджень

     Будь-яка наука має свої цілі, предмет та об’єкт дослідження, комплекс методів дослідження, оперує власним понятійним апаратом, вона також є соціальним інститутом, у якому відбувається створення, отримання, накопичення, передача наукової та науково-педагогічної інформації. Тому пов’язаним та логічним продовженням будь-якої науки є наукова комунікація, яка є основним механізмом функціонування й розвитку науки, одним з найважливіших механізмів її зв’язку із суспільством та необхідною умовою формування й розвитку особистості вченого.

     Для більш глибокого розуміння процесу наукової комунікації, її ролі для забезпечення ефективного інформаційного обміну та управління цими науковими знаннями необхідним є аналіз існуючих класифікацій засобів наукової комунікації та аналіз функцій, які виконують ці засоби. З метою удосконалення діяльності у сфері міжнародних наукових комунікацій у НУБіП 23-27 вересня 2019 року в рамках співпраці НУБіП України та Університетом Пенсильванії (США) відбувся семінар-тренінг «Research Methods».

     Протягом тижня насиченої роботи учасники мали можливість прослухали курс лекцій, а також підготувати наукові проекти у сфері міжнародних комунікацій, удосконаливши при цьому знання англійської. В останній день семінару-тренінгу відбулося представлення та обговорення наукових проектів. Науковий проект із управління ризиками безпечності харчових продуктів представили доценти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Наталія Сілонова та Юлія Крижова.

     Хочеться висловити величезну подяку професору Рамасвамі Анантсверен за цікаві лекції у сфері наукових досліджень та комунікацій, а також за цінні поради щодо удосконалення запропонованих проектів. І звичайно, дуже дякуємо міжнародному відділу НУБіП України за надану можливість долучитися до семінару-тренінгу.

Владислав Сухенко,
завідувач кафедри стандартизації та
сертифікації с.-г. продукції

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook