Можливості міжнародного стажування в Туреччині

25 серпня 2019 року
     Міжнародні тренінги науково-педагогічних працівників у наукових та навчальних закладах за кордоном дозволяють розширити горизонти професійної діяльності, познайомитись з актуальними науковими та методичними розробками, розпочати наукову співпрацю з колегами різних країн світу.

     Міжнародний аграрний науковий та навчальний центр Міністерства сільського та лісового господарства Туреччини (м. Ізмір) в рамках міжнародної освіти та навчання пропонує щорічний цикл тематичних курсів, які охоплюють коло питань з підвищення продуктивності та якості сільськогосподарського виробництва, збереження природних ресурсів, їх сталого використання.

     Влітку цього року пропозицією турецької сторони скористалась доцент кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології агробіологічного факультету НУБіП України Анна Ярош, яка взяла участь у двох тренінгах, що проводилися у вищезгаданому Центрі (умови конкурсного відбору учасників дозволяють долучатись претендентам до кількох різних навчально-наукових заходів).

     Так, з 8 по 12 липня 2019 року, у Центрі проходив 1-й Міжнародний курс з питань зміни клімату та управління посухою з учасниками з України, Казахстану, Індії, Судану, Тунісу, Йорданії та Ірану.

     В ході семінару фахівці з різних наукових інститутів, університетів, дослідницьких центрів Туреччини познайомили учасників з особливостями кліматичних змін у Туреччині, параметрами та показниками посух, варіантами створення та застосування прогнозних моделей, можливостями застосування екологічних та кліматичних сільськогосподарських технологій, впливами зміни клімату на ґрунтові та водні ресурси країни, а також розробками відповідних стратегій адаптації у агровиробництві.

     Від України у тренінгу взяли участь Анна Ярош та Алла Круківська (доцент кафедри метеорології та кліматології географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка). В рамках національної презентації учасниці семінару представили доповідь щодо особливостей регіональних змін клімату в Україні.

     У серпні проходив 6-й Міжнародний курс з питань сталого управління водними ресурсами сільського господарства за участю учасників з України, Македонії, Боснії та Герцеговини, Болгарії, Чехії, Судану, Нігерії, Пакистану, Індії, Ірану та Бахрейну.

     Впродовж курсу розглядались та дискутувались питання сучасних технологій зрошення: іригаційної якості води, удосконалення зрошувальних систем та дренажу.

     Окремим блоком розглядались питання забезпечення охорони, покращення та сталого використання водних ресурсів, вдосконалення методів та технологій ефективного використання води в сільському господарстві. Особливе зацікавлення учасників викликав напрям використання комп’ютерних програм у зрошенні.

     В рамках тренінгу було передбачене також відвідування зрошувальних споруд Державного гідравлічного заводу «Seferihisar Ürkmez», де учасники мали можливість познайомитись з інноваційними методами зрошення мандаринових та оливкових дерев, особливостями автоматизації процесу та розвитком кооперації агровиробників задля оптимального використання водних ресурсів.

     Окрім тренінгів Міжнародний науковий та навчальний центр організовує наукові семінари, конференції та симпозіуми.

Юрій Кравченко,
координатор міжнародних програм
агробіологічного факультету

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook