Майбутній соціальний працівник Андрій Дігтяр: НУБіП України – трамплін для розвитку кар’єри

26 липня 2019, 13:16

- Розкажіть про себе, будь ласка.
- Звати мене Андрій Дігтяр, я хочу здобути вищу освіту («Бакалавр») у НУБіП України на заочній формі навчання за спеціальністю «Соціальна робота». Народився в м. Золотоноша Черкаської області. Сьогодні займаюся приватною психологічною практикою в м. Києві.

- Що мотивувало Вас подати документи саме на спеціальність «Соціальна робота»?
- Нині я є практикуючим психологом-консультантом. Втім, не маю профільної гуманітарної освіти, яка б надавала мені право працювати власне психотерапевтом. Від знайомих я дізнався, що в НУБіП Україниможна отримати освіту за спеціальністю «Соціальна робота», яка дасть мені змогу вільно працювати із людьми, надавати їм не лише психологічну допомогу, а також, маючи більш широкий спектр знань, бути корисним у сфері соціальної реабілітації. Більше почерпнув інформацію на сайті гуманітарно-педагогічного факультету та сторінці кафедри соціальної роботи та інформаційних технологій в освіті на сайті університету та в соцмережі. Такі перспективи не можуть не мотивувати отримувати додаткову вищу освіту.

- Чим саме Ви займаєтесь у Вашій професійній діяльності?В чому полягає специфіка обраного Вами методу психологічної допомоги?
- Напрямком моєї професійної діяльності є так звана позитивна психотерапія. Маю сертифікат Вісбаденської Академії Психотерапії, методи якої базуються на поєднанні напрацювань низки сучасних психологічних шкіл. Головним принципом позитивної психотерапії є переконання про те, що кожна людина є не лише носієм та автором проблем і конфліктів, але й носієм здібностей та автором можливостей зміни життя на краще.

- Отже, Вас цікавить саме можливість отримати додаткову вищу освіту, яка надасть Вам право займатися психотерапією?
- Так, крім того, як я розумію, соціальна робота містить в собі елементи психологічної реабілітації. Отримавши диплом соціального працівника, я можу бути корисним одразу і в сфері психологічної допомоги, і в сфері соціальної реабілітації.

- Що спонукає Вас вступати саме до Національного університету біоресурсів і природокористування?
- Чув про НУБіП багато позитивних відгуків, до того ж, саме цей університет є добре відомий високим рівнем освіти. Із дипломом НУБіП України я зможу працювати закордономприймати участь в міжнародних освітніх програмах та отримати акредитацію в якості психотерапевта, в чому я особисто дуже зацікавлений.

- Скажіть, чи подобається Вам працювати із людьми та як би Ви хотіли вдосконалити свої навички комунікації в нашому університеті?
- Як практикуючий психолог можу Вам сказати, що переважна більшість людей відчуває тривогу при необхідності вступати у комунікацію із іншими людьми. Власне я таких проблем не маю, саме тому обрав роботу психолога-консультанта, а наразі прагну отримати додаткову спеціальність соціального працівника. Для мене важливо допомагати людям вчитися долати їхні життєві труднощі. Бачу в цьому власне покликання, реалізувати яке мені допоможе навчання у НУБіП України.

Розмову провела Леся Вікторова,
завідувач кафедри соціальної роботи та інформаційних технологій в освіті

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook