Організація «Тижня природничих дисциплін» - як шлях до серця майбутнього абітурієнта

10 червня 2019 року

 

Нобелівський лауреат Річард Фейнман казав «Якщо ви хочете вивчати та цінувати природу, спершу необхідно зрозуміти мову, на якій вона говорить». Але у час стрімкого розвитку телекомунікацій наш мозок заполонила всемогутня павутина. Та, сидячи перед монітором, навряд чи можна зберегти зникаючий вид, синтезувати нову речовину чи зробити наукове відкрити. Потрібно діяти й творити.

Таким чином, кафедра загальної, органічної та фізичної хімії вже третій рік поспіль є організатором Тижня природничих дисциплін на базі закладів середньої освіти міста Києва. В 2019 році захід був організований на базах Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №277 з поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району міста Києва та Київського професійного енергетичного ліцею. Мета тижня: поглибити знання учнів з природничих дисциплін, розвивати інтерес учнів до їх вивчення, виховувати любов до навколишнього середовища, а також проведення профорієнтаційної робота з майбутніми абітурієнтами.

В програмі тижня – випуск стіннівок та плакатів, підготовка презентацій, конференцій, хімічний КВК та Брейн-ринг, відкриті заходи. Родзинкою цьогорічних заходів було те, що поряд з викладачами серед організаторів тижня були й гуртківці кафедри, які показали школярам цікаві експерименти з речами, які оточують їх кожен день. На нашу думку, коли школяри бачать, які цікаві і захоплюючі експерименти можуть робити їх однолітки – це найкраща і найпоказовіша профорієнтаційна робота.

Отже, сподіваємось, що наступна зустріч з випускниками Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №277 та Київського професійного енергетичного ліцею відбудеться вже восени на заняттях з хімії, коли побачимо їх у числі студентів нашої alma-mater.

Cт. викл. кафедри загальної, органічної та фізичної хімії

Кравченко Ольга,

 

доцент кафедри загальної, органічної та фізичної хімії

Жила Роман

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook