Вчена рада факультету: нагороди студентів, обговорення питань публікаційноі активності, академічної мобільності, призначення тем аспірантам та ефективності роботи кураторів

23 листопада 2018 року
На факультеті інформаційних технологій відбулося чергове листопадове засідання вченої ради. Але не зовсім звичне. На ньому, окрім членів вченої ради, були присутні і студенти. Причому, як виявилося, кращі з кращих. Як завжди, розпочала його декан факультету, д.пед.н. Глазунова О.Г. Звернула увагу присутніх на основні здобутки факультету за останній місяць: акредитація магістерських програм та ліцензування нових спеціальностей, як то 125 «Кібербезпека», яка наразі є дуже затребуваною серед молоді; перший ХАКАТОН НУБіП України на базі факультету інформаційних технологій, в якому взяли участь не тільки студенти нашого університету, а й інших вишів Києва; перший футбольний турнір між спеціальностями факультету тощо. Всі ці здобутки, як наголосила, очільниця факультету, відбулися не тільки завдяки невтомній праці НПП факультету, а й студентського активу. Ось тут і відкрилася інтрига. Адже, не на кожному засіданні відбуваються такі приємні речі, на кшталт, нагородження найкращих студентів подякою від ректора. А їх таки не мало, цих інтелектуалів, спортсменів, ерудитів, завзятих хлопців і дівчат, справжніх фанатів власного факультету. Це і голова студентського активу Князева Валерія, її замісниця – Лендєл Марина і багато інших майбутніх комп’ютерників: Недбайло Дмитро, Костенко Аня, Понзель Ярослав, Єгоров Єгор, Іващенко Володимир. Після шквалу приємних емоцій, вчена рада повернулась до справ.
 
А саме, було розглянуто публікаційну активність НПП факультету. Доповідав з цього приводу, замісник декана з наукової роботи, к.т.н. Ткаченко Олексій Миколайович. Доповідачем проведений аналіз публікацій за останні три роки 2016-2018 рр.: підручники, посібники, монографії, статті у наукометричних базах як то Scopus, WoS тощо. Не зважаючи, на загалом збільшення публікацій, як зазначив Олексій Миколайович, все ж таки, показники не є втішними. З розрахунку на одного НПП отримано 0,16; 0,31; 0,49 публікації за 2016, 2017, 2018 роки відповідно. З тезами доповідей дещо краще – 2 публікації на кожного НПП. Тому, було вирішено шукати шляхи підвищення публікаційної активності НПП: підвищувати індекс цитування, залучати до співпраці молодих науковців, приймати участь у міжнародних грантах і програмах для отримання фінансування.
 
Наступне питання порядку денного: звіт кураторів першого курсу про проведену роботу. В зв’язку з цим, виникло питання, а чи потрібні куратори взагалі? За відповіддю члени вченої ради звернулись безпосередньо до студентів. І отримали відповідь від Князевої Валерії, що, як мінімум, куратори необхідні для того, щоб: 1) донести інформацію від викладачів, деканату, студентського активу до студента; 2) підтримувати зв'язок з батьками. Тому, як це парадоксально не звучить, але куратори необхідні! Адміністрацією факультету на початку року перед кураторами було поставлено завдання: вивчати, знати студентів групи; організувати хоча б один виховний захід за семестр. Було заслухано кураторів: Саяпіну Т.П., Ясенову І.С., Міловідова Ю.О., Корольчук В.І., Нещадима О.М.. Науково-педагогічні працівники розповіли про цікаві екскурсії з групою (Андріївський узвіз, музей комп’ютерної техніки, похід на вистави тощо), об’єктивно оцінили своїх підопічних, окреслили перспективи на майбутню успішну здачу сесії, повідомили про плани на майбутнє. Заступник декана з навчальної роботи, к.е.н. Клименко Н.А. звернула увагу на те, що музей НУБіП України запрошує на екскурсію. Навіть не треба далеко ходити…. В цілому, позитивно оцінюючи роботу кураторів, було прийнято рішення продовжити на наступних засіданнях заслуховувати кураторів інших академічних груп.
 
Вченою радою факультету було затверджено теми дисертаційних досліджень аспірантів та здобувачів факультету під керівництвом провідних науковців кафедр: інформаційних і дистанційних технологій – Пархоменко О.В., Буренок М.В. (керівник д.пед.н. Глазунова О.Г.); комп'ютерних наук – Турукало А.В. (керівник д.т.н., проф. Бушма О.В.); комп'ютерних систем і мереж – Плиска Л.Д., Порохня І.М., Литовченко Т.О. (керівник д.т.н., проф. Лахно В.А.); економічної кібернетики – Костенко С. (керівник д.е.н., проф. Скрипник А.В.).

    Тетяна Осипова, вчений секретар

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook