Підготовчі курси для вступу в НУБіП: від шкільного життя – до студентської сім’ї!

20 листопада 2018 року

     Щорічно в жовтні в нашому університеті розпочинають свою роботу консультаційно-підготовчі курси підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання знань та вступу до НУБіП України.

     З 2015 року в НУБіП України випускники курсів мають унікальну можливість отримати додаткові бали (до 10) при вступі до нашого університету на природничо-математичні та інженерно-технічні спеціальності. Як показує досвід, на курси випускники 11 класів записуються переважно для підвищення рівня знань і вступу на спеціальності нашого університету. Це підтверджують результати вступу 2018-19 року – близько 60% слухачів курсів стали студентами-бюджетниками НУБіП України!

     Консультаційно-підготовчі курси – це перехідний етап від шкільного життя до студентської сім’ї. Курсанти легше проходять соціалізацію і допомагають своїм одногрупникам.
     Найбільшу кількість схвальних відгуків від наших майбутніх студентів набирають щорічно курси з хімії, тому вони користуються значним попитом щорічно. З 2011 року цей предмет на курсах викладає доцент кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води, кандидат хімічних наук Руслан Лаврик. Тонкий психологічний підхід і бажання допомогти кожному конкретно допомагає дітям освоїти один із найскладніших предметів. Результати ЗНО і олімпіад підтверджують рівень професіоналізму і педагогічної майстерності Руслана Володимировича.
     За статистикою випускники курсів не тільки здають ЗНО на високі бали, але і краще себе проявляють в навчанні. В ролі студентів І курсу НУБіП України вони швидше адаптуються і проявляють свої різнобічні таланти. Серед вчорашніх випускників підготовчих курсів Університету сьогоднішні призери олімпіад і конкурсів, переможці спортивних змагань, активісти студентського самоврядування і просто студенти з активною громадською позицією, про яких ми будемо ще неодноразово писати.

     Усе вищесказане підтверджує випускниця підготовчих курсів 2017 року і нинішня студентка 2 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Оксана Мацкевич, яка завітала в гості до заступника начальника відділу якості освіти, маркетингу і профорієнтаційної роботи і поділилася своїми враженнями.

     «До вступу на омріяну спеціальність «Біотехнології та біоінженерія» до найкращого аграрного вишу – Національного університету біоресурсів і природокористування України, я готувалась ще з початку 11 класу. Тому, для кращої підготовки я вирішила займатися на підготовчих курсах при НУБіП

України. Щосуботи я могла відвідувати університет, хоч ще не була його студенткою, знайомитись з викладачами, приміщеннями. Мені неймовірно допомогли курси з хімії, адже в моїй школі надавали лише теорію і краплю практики, а на підготовчих курсах нам показували багато різних дослідів, деякі ми і самі робили. Уроки в школі походили не цікаво – «Прочитайте 3 параграфи, перепишіть усе». Методика викладання на курсах зовсім інша – «Легко про важке». Улюблена фраза викладача неорганічної хімії – «Все просто…». Теорія, якої нас навчали була на значно вищому рівні, ніж у школі, тому я з успіхом могла приймати участь в шкільних олімпіадах та конкурсах. Також зі знаннями, що отримала на підготовчих курсах написала олімпіаду з біології і отримала максимальний бал, який додавався при вступі в університет.
    Зараз мені легко вчитись на 2 курсі, тому що «суботні» знання дали мені потужний фундамент, щоб розуміти лекції та практичні заняття. Щаслива, що вступила саме в цей університет і на цю спеціальність. Університет надає можливість не тільки навчатися, але і брати участь в олімпіадах і працювати. На першому курсі працювала в навчально-науковій лабораторії фітовірусології та біотехнології. Нині працюю в науковому гуртку лабораторії «Біосенсорики» з керівником – Оксаною Таран, за даними наукової праці опублікувала тези на третій міжнародній науково-практичній конференції «Відновлення біотичного потенціалу агроекосистем». І це не єдині тези, адже НУБіП підтримує наукову діяльність, а викладачі завжди раді допомогти
.

     Хоч на цій спеціальності я провчилась лише 2 роки, але вже маю знання для того, щоб працювати в біотехнологічній лабораторії. Зараз допомагаю татові в лабораторії мікроклонального розмноження в м. Ужгород ТОВ «Колосія».
     Але в цьому університеті можна займатись не тільки наукою. Також є безліч гуртів, хорів, ансамблів. Але найнеймовірніше для мене було потрапити в Студентську варту, яка надає тренування бойовими мистецтвами, а ми займаємось охороною порядку на університетських заходах

Оксана Багацька,
заступник начальника відділу якості освіти, маркетингу і профорієнтаційної роботи

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook