Творчий вечір поета Володимира Малюги

16 листопада 2018 року

Хай буде завжди добра вість!
Хай краще совість, а не злість
Керує на сім світі нами,
Щоб не стикатися лобами…
Володимир Малюга

     14 листопада 2018 року о 15:00 в аудиторії 309 навчального корпусу № 3 НУБіП України, відбувся творчий вечір та презентація поетичної збірки доцента кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій поета Володимира Миколайовича Малюги «Про екологію душі».

    У поетичній збірці «Про екологію душі» автор звертає увагу на природну різноманітність рідного краю, вчить дотримуватися законів Природи, акцентуючи увагу на тому, що люди є частиною самої природи, і чим гармонійніше ми співіснуємо в сучасних умовах активної глобалізації, тим здоровіші духовно і фізично самі.

     На презентацію збірки зібралися поціновувачі поетичного слова: студенти, співробітники університету та гості свята. Відкрив творчий вечір заступник директора Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства Свинчук Віктор Адамович.
     Незважаючи на свою завантаженість та зайнятість, на святі був присутній ректор університету професор Ніколаєнко Станіслав Миколайович, який привітав Володимира Миколайовича з виходом збірки, побажаю сили духу, міцного здоров’я та відзначив наукові, виховні й творчі здобутки поета.

     Досить сильним та емоційним був виступ завідувача кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій професора Маурера Віктора Мельхіоровича. Він закцентував увагу на людських якостях поета, розповів про давню і міцну дружбу з Володимиром Миколайовичем, якою він пишається.

 

     Родзинкою творчої презентації став виступ онука поета Максима, який прочитав уривок з вірша діда – «Роздуми». Зал підтримав юного оратора оваціями.

     Між виступами гостей свята в авторському виконанні звучали вірші: «Жива Душа», «Роздуми», «Вибір», «Розмова з сином», «Прозріння», «Коріння де? У чому сила?», «Слово про ліс», «Людина лісові вклонись», «Косаки-молодці», «Чотири пори року», «Тече вода джерельная», «Зелений спецназ», «Бути добру», «Людина з слова почалася» та інші. Окрім того, Володимир Миколайович познайомив слухачів із прозовим твором «Основні положення природоохоронної ідеології», який додатково супроводжувався показом тематичних слайдів.

     Своїми добрими спогадами на святі поділився друг поета професор Юхновський Василь Юрійович, який познайомився з Малюгою В. М. ще у 1968 році, коли почали спільне навчання у Велико-Анадольському лісовому технікумі (Донецька обл.). Згодом обоє продовжили навчання на лісогосподарському факультеті УСГА та разом працюють на одній кафедрі.

     На творчому вечорі Володимира Миколайовича були присутні його студенти та випускники. Одним із них був нинішній співробітник кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій і колега, доцент Дударець Сергій Миколайович, який навів цікаві факти з життя поета. Зокрема, «як Малюга В. М. мав необережність придбати іржавого запорожця, з якого потайки сміялися студенти. Він повністю реконструював його, від чого ми всі були приємно здивовані», також розкрив секрети домашнього інтер’єру викладача, після чого гості свята просили провести екскурсію по цих хоромах…

 

     «Я вдячна за можливість особисто висловити слова вітання та захоплення дуже чуйною, завжди усміхненою та працелюбною людиною – Малюгою Володимиром Миколайовичем! Який підтримав мене в досить складний момент, під час роботи над відновленням музею університету», – такими словами розпочала свій виступ директор музею історії НУБіП України Поливач Марія Анатоліївна та продовжила: «Скажу чесно – без конкретних порад, підтримки та настанов Володимира Миколайовича мені б прийшлося досить сутужно… Адже все було набагато складніше, ніж очікувалось! Головне те, що разом, звісно, дякуючи керівництву університету та своїм колегам, ми гідно впоралися з поставленим завданням!».

 

     По завершенню творчого вечора Малюга В. М. висловив подяку всім присутнім гостям свята та підписав бажаючим збірку на добру згадку.

Пам’ятне фото по завершенню творчого вечора


 Віктор Маурер,
завідувач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій
Марія Поливач,
директор музею історії НУБіП України
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook