«Японія здалека і зблизька» – проекція спокійного менталітету держави на майбутнє України

25 жовтня 2018 року

     Перша серйозна прес-конференція для студентів – журналістів НУБіП – як воно було?

     Змінена поведінка чи інший спосіб мислення? Ставлення держави до людей або ж покірне усвідомлення не найміцнішої стіни? Це стало, у тій чи іншій мірі, головними підпитаннями на прес-конференції, організованій для журналістів I курсу у межах курсу «Вступ до спеціальності», яку запропонував викладач дисципліни Іван Чиж.

  

     «Японія, країна сонця, що сходить», – дуже відомий вислів щодо цієї землі наводить нас до уявлення: Токіо, столиця, де мешкає 43 мільйона людей(!!!), найбільше і найдорожче місце для життя. Завжди цікаво дізнатися незамуленим, конструктивним поглядом на деколи незрозумілу нам культуру, поведінку і ставлення до життя. Тож приїзд Дани Окоманюк, менеджера з бізнес операцій токійської компанії «Talkers», став вдалим приводом отримати відповіді на запитання. Вона, українка за національністю, вивчилася в інституті міжнародних відносин Київського Національного університету ім. Т.Г. Шевченка і поїхала шукати себе у зовсім несхожу і далеку від нас країну – до Японії. І тому, проживши там певний час, навчаючись і працюючи, вона готова була поділитися світоглядом цієї дуже розвинутої у технічному плані (і не тільки ) держави. Студенти, зацікавлені зустріччю, ставили дуже багато питань, але все ж чіплялось і за Україну – «по-перше, щоб стати на шлях до такого ж розвитку, треба змінити людей: їх поведінку, викинути негатив і перемінити ставлення до життя, адже в Японії вас ніколи і нізащо не образять, завжди допоможуть. У них неймовірне колективістське начало і позитивне мислення. Ці риси нам, українцям перейняти б!». Звичайна річ, була мова і про владу, ставлення до народу: «японці відчувають себе як за безпечним муром, а найпривілейованіша суспільна група там – пенсіонери, з великими пенсіями, у яких забезпечена щаслива старість, а тому вони залюбки мандрують світом» – описувала нам ситуацію Дана.

     Якщо ви зацікавлені цієї темою, то радимо почитати майбутні статті, які наші журналісти вже зовсім скоро викладуть в мережу. Певна, це залишить по собі дуже цікаві враження.


Віра Ляшенко,
студентка гуманітарно-педагогічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook