Науковці факультету землевпорядкування – учасники міжнародного наукового симпозіуму «Сучасні сільськогосподарські – досягнення і перспективи»

14 жовтня 2018 року

     У першій декаді жовтня в UASM пройшов Міжнародний науковий симпозіум «Сучасні сільськогосподарські – досягнення і перспективи», присвячений 85-річчю заснування Державного аграрного університету Молдови.

     Участь у ньому взяли делегації з Німеччини, Болгарії, Словаччини, Румунії, Польщі, України, представники аграрних університетів Росії, Казахстану, Узбекистану, Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Таджикистану і України. За участю освітян відбулася робоча зустріч ради ректорів, на якій обговорили питання та напрямки розвитку світового виноградарства.

     Ректор Державного аграрного університету Молдови Лівіу Волконович розповів про головні досягнення університету, який у 1995 році (перший серед університетів Молдови) став членом Асоціації європейських університетів. До привітань долучився знаний науковець і ректор Державного університету із землеустрою Сергій Волков. Слід зазначити, що це перший спеціалізований вищий навчальний заклад, що займався підготовкою фахівців в галузі землеустрою, земельного кадастру, а також геодезистів на теренах колишнього СРСР.

 

    Робота продовжилася у секціях, де відбулися презентації наукових робіт. Факультет землевпорядкування НУБіП представляли доцент кафедри землевпорядного проектування Людмила Гунько, завідувач Навчально-науково-виробничого центру "Охорона природних ресурсів та реформування земельних відносин" Людмила Кольоса, аспірант Юлія Мороз і магістр Наталія Задорожня. Вони взяли активну участь у секційному засіданні, яке стосувалося організації земель та землекористування в сучасних умовах.

     Людмила Гунько та Юлія Мороз підняли питання щодо особливостей організації території об’єктів важливого природоохоронного значення. Людмила Кольоса охарактеризувала орендне сільськогосподарське землекористування України в умовах ринкових відносин. А Наталія Задорожня висвітлила питання розробки містобудівної документації для розміщення об’єктів альтернативних джерел енергії.

     Також виступали делегати від університетів інших країн. Зокрема, Польщу представляли Крістіна Куровска та Сезарій Ковальчик, які охарактеризували параметри та показники сталого розвитку сільських територій на прикладі Північно-Східної Польщі. Із доповіддю від Білоруської державної сільськогосподарської академії виступила доцент Світлана Комлева, яка торкнулася питань землевпорядкування сільськогосподарських організацій в умовах радіоактивного забруднення територій. Представниця Львівського національного аграрного університету Наталія Стойко говорила про перспективи використання деградованих і малопродуктивних сільськогосподарських земель. Після доповідей учасники мали змогу поспілкуватися, поділитись досвідом та обговорити актуальні проблеми.

    Скориставшись нагодою, представники НУБіП запросили своїх колег взяти участь у міжнародній науково-практичній конференції «Грошова оцінка земель в Україні: здобутки, проблеми, перспективи», що проходитиме 8-9 листопада на базі факультету землевпорядкування, і має на меті напрацювання пропозицій щодо удосконалення регулювання землеоціночної діяльності.

Юлія Мороз,
фахівець 1-ї категорії

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook