Навчально-методична рада затвердила кандидатури студентів НУБіП України на іменні стипендії

20 червня 2018 року

     По завершенні навчального року відбулось крайнє засідання навчально-методичної ради на якій розглянули низку важливих питань.

     Почали з дискусії щодо провадження освітньої діяльності з підготовки фахівців ОС "Бакалавр" на основі молодшого спеціаліста за 2-річною програмою для студентів денної форми навчання. Доповідав голова ради, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. У жвавому обговорені прийняли участь декани факультетів та директори ННІ. Вирішили рекомендувати Вченій раді НУБіП України затвердити 2-річну програму підготовки фахівців ОС "Бакалавр" на основі молодшого спеціаліста денної форми навчання.

     Наступним доповідач, декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова представила власну розробку НПП факультету – інформаційної системи «Деканат». Вона показала на прикладі роботи цієї системи в деканаті власного факультету та рекомендувала до запровадження на інших факультетах. Після низки запитань декани схвалили таку ініціативу та погодились запровадити її у себе.

     Наступні два питання висвітила Лариса Кліх, начальник навчально-методичного відділу. Зокрема вона пояснила деталі виконання НУБіП України "Критеріїв конкурсного відбору виконавців державного замовлення на підготовку магістрів у 2018 році".
     А наступим питанням довела до відома деканів інформацію щодо завдання кафедр університету із забезпечення кадрових вимог у сфері вищої освіти на виконання Постанови КМУ від 10.05.2018 р. № 347.

     Про розгляд «Рекомендацій кандидатур на іменні стипендії студентів НУБіП України на І семестр 2018-2019 н.р.» доповіла Оксана Зазимко. Отже за поданням деканів факультетів методрада підтримала такі кандидатури:

  • стипендія Кабінету Міністрів України обдарованим студентам з числа інвалідів – Мамот Ірина Василівна (студентка факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК);
  • стипендія Президента України – Рудь Марія Вадимівна (студентки факультету тваринництва та водних біоресурсів); Лободіна Лідія Сергіївна (студентка факультету ветеринарної медицини); Яник Катерина Олександрівна (студентка гуманітарно-педагогічного факультету);
  • стипендія ім. М.С. Грушевського – Ближникова Ксенія Олександрівна (студентка агробіологічного факультету);
  • стипендія Верховної Ради України – Степчук Яніна Анатоліївна (студентка факультету землевпорядкування).

     Про розширення спеціальностей, за якими здійснюється підготовка в міжкафедральній лабораторії на базі ВСП «Рівненський коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України», шляхом включення підготовки за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти за спеціальністю «192 Будівництво та цивільна інженерія» доповів начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Олег Єресько.

     Одне з питань наприкінці засідання присвячувалось розгляду рукописів Каталогу навчальних планів і програм підготовки магістрів у 2018-2019 н.р. (українською та англійською мовами) та Каталогу навчальних планів і програм підготовки бакалаврів у 2018-2019 н.р. (українською та англійською мовами).
     Традиційно завершальним питанням був розгляд навчальних посібників та ухвала рекомендувати їх для затвердження Вченою радою університету у такій редакції:

  • навчальний посібник «Безпека праці та життєдіяльності» (автори – Піскунова Л.Е., Бондарь В.І.);
  • навчальний посібник «Англійська мова: навчальний посібник для здобувачів ступеня «Доктор філософії» зі спеціальності 015 «Професійна освіта». (автори – Малихін О.В., Арістова Н.О.);
  • навчальний посібник «Українська мова для іноземців (рівень А)». (автори – Костриця Н.М., Василенко Н.В.);
  • навчальний посібник «Соціологія» (автор – Бойко І.І.).

Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook