Квітневий розширений ректорат: вступна кампанія і результативність на всеукраїнських студентських олімпіадах

24 квітня 2018 року

     24 квітня розширене засідання ректорату університету розпочалося з обговорення широкого спектру питань, що так чи інакше стосуються вступної кампанії влітку. Тож ректор Станіслав Ніколаєнко спершу проінформував про перебіг засідання урядової групи за його участю, де обговорювалося удосконалення освітнього законодавства, в тому числі і механізмів розподілу місць за державним замовленням для підготовки фахівців. Також Станіслав Миколайович повідомив про домовленості, досягнуті під час візиту і перемовин в Університеті штату Луїзіана.

     Потому відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук доповів про зміни до правил прийому. Основні з них такі: змінилися терміни прийому документів на деякі спеціальності, внесені зміни до окремих освітніх програм, а також розглянуті зміни конкурсних предметів при вступі на небюджетні конкурсні пропозиції, тобто третій сертифікат ЗНО. Вже завтра зазначене буде висунуто до затвердження вченою радою університету.

     Віктор Шевчук представив і результати другого туру університетської олімпіади для вступників. Отже, із 414 учасників 277 набрали 90 і більше балів. Найбільшою популярністю користувалися геодезія і землеустрій, технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, агрономія та агроінженерія.

     Як зазначив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, аналіз опитування учасників олімпіади показав, що найбільш інформативним джерелом про олімпіаду став традиційно офіційний сайт НУБіП, а це 61,3%. До речі, переважна більшість із них зазначили, що сайт відповідає усім потребам сьогоднішньої молодої людини і вступника. Лише невелика кількість опитаних були залучені до олімпіади через профорієнтацію самих викладачів, підготовче відділення.

     Потому начальник навчального відділу Оксана Зазимко підбила підсумки проведення та участі наших студентів у другому етапі всеукраїнських олімпіад. На сьогодні маємо вже 21 переможця. Але це лише половина, бо інші триватимуть ще в травні.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко підкреслив, що олімпіади свідчать про те, що за зазначеними спеціальностями і дисциплінами є кому готувати і є кого готувати. Приємно, що призові місця завойовують нові для нашого вишу спеціальності.

     Начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Олег Єресько повідомив про успішне завершення атестації педагогічних працівників відокремлених підрозділів університету.

     А начальник відділу організаційної діяльності НДГ та навчально-виробничої практики Василь Туринський доповів про хід весняно-польових робіт у господарствах університету. За результатами обговорення ректор Станіслав Ніколаєнко доручив доповідачу, а також закріпленим за НДГ деканам консультувати господарства щодо проведення посівної кампанії, а також контролювати проходження студентами практик у цих підрозділах.

     Особлива увага ректорату була зосереджена на підготовці до відзначення 120-ї річниці університету. Про стан виконання відповідних заходів доповіли перший проректор Ігор Ібатуллін, проректори Сергій Кваша, Вадим Ткачук, Валерій Іщенко, вчений секретар Оксана Барановська, керівники факультетів і інститутів.

     Виконання програми святкування, належна підготовка – ці питання мають перебувати на особливому контролі у кожного керівника, резюмував ректор.

     Також ректорат розглянув можливість надання дозволу на передачу в оренду відповідно до інформації начальника планово-фінансового відділу Олега Броніна.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про завершення підготовки звіту про підтвердження статусу національного університету. Відповідне питання буде винесено на розгляд вченої ради вже завтра. Самоаналіз університету на підтвердження статусу національно відповідно до законодавства до 30 квітня буде опублікований на офіційному сайті університету.

     А начальник відділу якості освіти, маркетингу та профорієнтаційної роботи Дмитро Мотринчук презентував нову форму систематизації профорієнтаційної роботи: анкету, в яку після проведення заходів будемо вводити дані з метою уникнення повторних заходів. Сама ідея отримала схвальну оцінку, однак доповідач отримав доручення доопрацювати її з урахуванням практичності.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Ольга Наконечна

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook