Голосіївська весна: чия Аліса краща?

21 квітня 2018 року

     Саме під таким девізом пройшов для членів журі і глядачів «Голосіївської весни-2018» четвертий конкурсний день. Надзвичайно нелегке завдання поставили перед усіма студенти факультету аграрного менеджменту, представивши театралізовану постановку «Аліса в країні чудес», тож направду треба було вибрати, котра ж із Аліс (з МТФу чи з ФАМу?) впоралася із завданням вразити публіку краще. Та про все за порядком.

     Першими на сцену вийшли агробіологи. Але не просто вийшли, їх енергійно викликала за собою декан факультету Оксана Леонідівна Тонха, яка і сама танцювала, заохочуючи підопічних активніше запалювати зал, а зал – підтримувати артистів. І хоча постановка мала назву «Агробіологи. Якими вони є», ми побачили їх зовсім по-іншому, по-романтичному. На сцені звучало фортепіано, а на екрані розпускалися квіти, море пшениці плавно переливалося в океанські води, «Два кольори» і «Чорнії брови, карії очі» полонили ліричною щирістю і майстерністю виконання, а запальні танці додавали драйву. Велике спасибі Людмилі Комар за те, що своєю постановкою зуміла переконати: Агроном – професія, яка заслуговує на те, щоб писати її з великої літери.

     А от потім вже була «Аліса» від факультету аграрного менеджменту (її роль виконала студентка другого курсу Тетяна Васильчук). І це була не просто казка, а феєричне поєднання казки і реальності, краси і потворності, добра і зла, невимушеності та безпосередності і підлабузництва. 45 хвилин пролетіли непомітно, самба метеликів змінювала фьюжн, «Джига-джига» – «Моріс», «Sway» – «Країну мрій», справжні англійські джентльмени пригощали чаєм… Та коли свій танець показала Червона королева (студентка другого курсу Анжеліка Кошева), «охи» і «ахи» в залі переросли у шквал оплесків, майстерність і краса танцю вже не робили королеву підступною, тобто завершення, як і у кожній казці, стало добрим і теплим.

 

     Здавалось би філософську тему – «Людина і вічність» – обрали для своєї програми студенти факультету інформаційних технологій, та їм вдалося обіграти її з властивими одному з постановників програми Віктору Литвину гумором і невимушеністю. І театральний колектив «Пляшка рому», і танцювальний колектив «Йо-хо-хо», і співочий клектив «Барбаросса» – усі працювали злагоджено і на одному диханні, тому робота вдалася і, сподіваємось, буде справедливо оцінена журі.

 

     До завершення «Голосіївської весни – 2018» залишається один день. А потім з нетерпінням чекатимемо результатів.


Ірина Майданюк


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook