Ректорат: в університеті ні для кого немає синекури, всі повинні працювати рівнонапружено!

16 березня 2018 року

     Сьогоднішнє засідання ректорату розпочалося з приємних моментів. Ректор Станіслав Ніколаєнко повідомив, що вже опубліковано розпорядження Кабінету Міністрів України про відзначення 120-річниці університету на державному рівні. А потім привітав іменинників – голову профспілкової організації студентів та аспірантів Олексія Муравського та декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова.

     Далі розпочалися ділова принципова розмова. Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проаналізував витрати енергоресурсів у лютому. Порівняно з відповідним періодом 2017 року вдалося зекономити більше 800 тисяч гривень, і це при тому, окрім вартості опалення гуртожитків всі тарифи зросли. Критичним же стало споживання води, що йде у розріз з поставленим завданням: зменшити споживання усіх ресурсів на 30%. По ходу розмови були заслухані пояснення тих чи інших підрозділів, чому виникають такі ситуації. Ректор доручив Валерію Іщенку, керівникам відповідних служб і відповідальним особами провести ретельний аналіз і доповісти про причини перевитрат.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко представив ініціативу створення при університеті у складі наукового парку Науково-експертного центру. Як зазначив присутній на засіданні відомий адвокат-практик Ігор Покотило, робота експертів дасть можливість у рамках діючого законодавства проводити експертизи з різних напрямків та надавати відповідні заключення, сприятиме підвищенню якості використання інтелектуального потенціалу вчених через створення системи експертних досліджень. Ректорат схвалив ідею створення такого підрозділу.

     Про стан навчальної дисципліни, дотримання правил внутрішнього розпорядку, виконання умов контрактів, Статуту університету і діючого законодавства у сфері вищої освіти інформував проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Директори і декани повинні ще раз переглянути своє ставлення до виконання посадових обов’язків і зануритися в навчальний процес, відвідати заняття та лекції. Окрім того він представив програму Дня відкритих дверей, який відбудеться 29 березня. Що ж до Олімпіади для вступу в університет, то перший дистанційний тур вирішено продовжити до 15 квітня включно.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про збір даних дирекцією рейтингу QS, ситуацією з надходженням коштів від діяльності госпрозрахункових підрозділів і виконання плану, а також зупинився на необхідності в найкоротші терміни погасити заборгованість студентами за навчання та проживання в гуртожитках.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко наголосив на тому, що в колективі не відчувається демократичного синергетичного розвитку. Турбує виконавська дисципліна, зупинка в розвитку окремих структурних підрозділів: частина динамічно розвивається, а інші – в режимі очікування. В університеті між колегами повинна панувати чесність, довіра один до одного.

     Факультети та ННІ мають використовувати надану автономію і самостійність, проявляти ініціативу, посилити вимоги до якості навчального процесу, перевірити максимум до 1 липня стан лабораторних і практичних занять, врешті-решт навести лад в гуртожитках, де має працювати студентське самоврядування, активізувати співпрацю з роботодавцями. Ректор підкреслив: в університеті ні для кого немає синекури, всі повинні працювати рівнонапружено! Апатію і лінощі слід зламати і відкрити друге дихання, аби гідно зустріти 120-річчя НУБіП.

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook