Завершила роботу міжнародна конференція «Україна, Болгарія, ЄС: економічні та соціальні тенденції розвитку»

2 жовтня 2017 року

     Завершила роботу міжнародна науково-практична конференція «Україна, Болгарія, ЄС: економічні та соціальні тенденції розвитку», яка проходила у місті Бургас (Болгарія). Вона залишила по собі гарні враження та відкрила нові наукові можливості для подальших досліджень.
     Влітку цього року НУБіП і болгарський Університет «Проф. Д-р Асен Златаров» підписали договір, який передбачає довгострокову співпрацю у сфері освітньої та наукової діяльності, використання передового досвіду і впровадження наукових розробок у навчальний процес, встановлення академічних, наукових і культурних зв'язків, спільну участь у розробці та реалізації інноваційних проектів, обмін навчальними і науковими матеріалами, двосторонню участь у конференціях, воркшопах та семінарах.

    Саме в межах підписання цього документу і конференція «Україна, Болгарія, ЄС: економічні і соціальні тенденції розвитку», участь у якій взяли представники 13 українських вищих навчальних закладів та 7 зарубіжних.
    Учасники обговорювали питання управління національною економікою, економіки природокористування, фінансів, банківської справи та страхування, бухгалтерського обліку та аудиту, а також розглянули основні проблеми та перспективи впровадження інновацій у юридичній, педагогічній, гуманітарній сферах.

    З початком наукової конференції, яка вперше проводиться спільно із українськими колегами гостей привітала ректор університету Магдалена Міткова. А проректор із наукової роботи Валентин Ненов представив основні здобутки Університету «Проф. Д-р Ассен Златаров», його структуру та можливості співпраці із НУБіП.

     Наш університет, його структуру представила завідувач кафедри фінансів Надія Давиденко. Зокрема, зазначивши, що навчальний процес на економічному факультеті спрямований на ефективну індивідуальну підготовку висококваліфікованих фахівців, які здатні вирішувати сучасні виробничі та наукові завдання з економіки, фінансів, банківської справи, бухгалтерського обліку, оподаткування, біржової діяльності.

     В рамках тематики конференції Надія Давиденко зробила доповідь про фінансово-економічні особливості розвитку кожної із країн учасників конференції (України, Болгарії, Грузії), спільні та відмінні риси господарювання, проблемні питання розвитку потенціалу цих країн та можливості співпраці як на державному рівні так і для окремих організацій та установ, в тому числі освітніх і наукових.
     Актуальні питання економіки були висвітлені на пленарному засіданні і завідувачем кафедри економіки підприємств ім. І.Н.Романенка Світланою Рогач, яка відмітила важливість застосування методичних підходів еколого-економічної оцінки підприємницької діяльності.

     Професор кафедри фінансів Юрій Пасічник окреслив основні проблеми та перспективи покращення інвестиційного клімату України, відмітив спірні питання інвестиційного забезпечення аграрних підприємств, навів основні аспекти розвитку фінансової інфраструктури в умовах глобалізації.
     Свої дослідження представили також доценти Анна Кравченко, Юлія Негода, Надія Мрачковська, Олена Колесникова та інші.

     Взяли участь у роботі і студенти економічного факультету А. Семінський та Оксана Іванчук, які розкрили своє бачення теми альтернативної енергії та перспектив підвищення урожайності біоенергетичних рослин.

Ірина Титарчук,
доцент кафедри фінансів

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook