День знань у підрозділах: першокурсників Боярського коледжу екології і природніх ресурсів вітали заступник міністра АПК Максим Мартинюк і ректор університету Станіслав Ніколаєнко

31 серпня 2017 року

Напередодні загальноуніверситетського святкування Дня знань, в останній день літа віншували першокурсників і вітали колективи з початком нового навчального року у відокремлених навчальних підрозділах НУБіП.

Боярський коледж екології і природніх ресурсів – один найстаріший в Україні навчальних закладів, під «пару» університету, до структури якого входить. Заснований ще у 1902 році указом імператора Миколи ІІ як практична школа бджільництва, садівництва і городництва за ініціативи Південно-Російського товариства бджільництва на чолі з Олексієм Андріяшевим, він зараз, не зважаючи на складні часи, переживає другу молодість.

  

І сьогоднішнє святкування Дня знань – тому підтвердження. Його першокурсниками стали 155 юнаків і дівчат, які пройшли жорстке сито відбору, вітаючи колектив, сказав директор коледжу Сергій Кропивко. Конкурс на одне місце за державним бюджетом склав 2,8 особи. Найвищим він виявився у агрономів і ІТшників.

  

Гостем свята був перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк. Землевпорядник за освітою, керівник галузі з багатьох навчальних закладів обрав саме той, де готують близьких йому за фахом спеціалістів. Звертаючись до студентів, він підкреслив: коледж – це навчальний заклад, який дає грунтовні базові знання як тим, хто хоче продовжити навчання у виші, так і тим, хто бачить себе на виробництві. Засвоїти їх – ось головне завдання студентської молоді.

А от ректора університету Станіслава Ніколаєнка гостем тут назвати важко. Вітаючи першокурсників, які прийшли до відокремленого підрозділу НУБіП на навчання у ювілейний для університету 120-й навчальний рік, він підкреслив його перспективність. Підготувавши за свою історію понад 175 тисяч фахівців, тільки за часи незалежності України він нараховує серед своїх випускників двох голів Верховної Ради, майже сотню народних депутатів, багато керівників галузей, видатних науковців і успішних виробничників. Таку ж перспективу має і нинішня молодь, слід лише навчатися, разом дбати про майбутнє – своє власне і держави. Сьогодні всі провідні компанії змагаються за молоді таланти, підкреслив очільник університету. Вчіться – і це прокладе шлях у майбутнє. А викладача як педагог він побажав: не вигорайте душею!

Віншувати колектив завітала і голова Києво-Святошинського райдержадміністрації Мирослава Смірнова. Разом з теплими словами вона подарувала коледжу невелику бібліотеку підручників, вручила подяки РДА Сергію Кропивку та студентам Іванні Задорожній та Іллі Танасюку.

  

Але безумовною окрасою свята став вокальний виступ семирічної українки, яка не побоялася перед мікрофоном проспівати, що «ім’я моє – Україна». Хоча насправді ім’я маленької сестрички однієї із студенток коледжу – Даша Віцан. Вражений, Максим Мартинюк подарував їй прекрасний букет троянд. Це для дівчинки.

  

  

А для коледжу? З ініціативи Станіслава Ніколаєнка і під добрий настрій гостей вони склали своєрідний «господарський тріумвірат» плюс адміністрація коледжу. Завдяки йому вирішено замінити вікна фасаду центральної будівлі навчального закладу.

 

Валентин Обрамбальський


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook