Кращі обирають НУБіП: триває вступна кампанія на бакалаврат

19 липня 2017 року

 Сьогоднішній огляд роботи приймальної комісії розпочнемо з факультету тваринництва та водних біоресурсів. Першими з абітурієнтів тут з’явилися випускники Млинівського державного технолого-економічного коледжу (Рівненська область). Молодші спеціалісти з водних біоресурсів та аквакультури Ігор Парчук, Таїсія Ткачук і Олександр Муляр обрали для навчання в бакалавраті НУБіП. Чому? Підсумовуючи відповіді, на «виході» маємо: університет з високим освітнім рейтингом і уважним ставленням до студентів – саме те, що їм потрібно. До речі, необхідну інформацію для вступу вони черпали із офіційного сайту університету плюс свою роль зіграла профорієнтаційна робота колективу факультету.

Паралельно з ними документи – але на технологію виробництва та переробки продукції тваринництва оформляла яготинська школярка Юлія Малинка. Дівчина настроєна оптимістично, і підгрунтям цьому – доволі високий конкурсний бал у 167 балів. Адресую їй те саме питання: чим керувалася у виборі фаху? Відповідь прагматична: бо щодня у холодильниках громадян України повинні бути молоко, м'ясо і вироби з них, тож такий спеціаліст без роботи не залишиться.
 
 
 
Загальна картина по факультету досить таки непогана, хоча висновки робити рано, говорить декан Вадим Кондратюк. Зараз подано 381 заява – і це після школи. Першим пріоритетом університет визначили 64 вступники, другим – 61, третім – 67. До речі, враховуючи складність цьогорічної вступної кампанії, всі завідувачі кафедр факультету знаходяться на робочих місцях, залучені до роботи приймальної комісії, і спланували відпустки лише з 5 серпня. Як бачите, і результат такої злагодженої роботи є.
 
 
 
Випускник Васильківського профтехучилища Іван Клименко подав заяву на деревообробні технології. Кваліфікований робітник, він вирішив стати спеціалістом вищої кваліфікації – і прийшов до НУБіП, де і планує таким стати. Йому взагалі більш подобається працювати з деревом, бо воно живе, а не з холодним металом. Чи не побоюється навчання у виші? Аж ніяк, адже в училищі готували прискіпливо і серйозно. А інформацію про університет отримав, як то кажуть, з перших рук: сестра щойно закінчила бакалаврат нашого економічного факультету і теж подала документи – в магістратуру. Таке собі прагнення підвищувати свій рівень, не тупцювати на місці.
 
 
Діана Северин вже другокурсниця денної форми навчання ТВППТ. Та, щоб не втрачати часу, вирішила паралельно заочно здобути ще одну спеціальність – біотехнолога: більше дипломів – більше шансів досягти успіху у житті, переконана дівчина.
 
 
Ще одна заочниця - Анастасія Горбань – свого часу закінчила Смілянський радіотехнікум за спеціальністю «Фінанси та кредит». Але працювати так і не дали двійко маленьких донечок: зараз жінка у декретній відпустці. Та бажання підвищити рівень залишається, тому і викроїла день, аби здати документи до університету на цю ж спеціальність. А малечу з собою не взяла, бо побоююся, що моя невгамовна дітлашня розвалить всю приймальну комісію, сміється вона.
 
Юлія Герасимчук цього року отримала диплом спеціаліста з оціночної діяльності Боярського коледжу екології та природних ресурсів. Документи здає на економічний факультет, і з конкурсним балом 187 має всі шанси стати нашою студенткою. Та про це як доконаний факт говорити побоюється, адже попереду ще екзамени. І хоча у коледжі звикла до високих вимог, та повірить у долю після того, як побачить своє прізвище у списку зарахованих. Ну що ж, успіху!
 
Валентин Обрамбальський
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook