Запрошуємо відвідати книжкову виставку «Відновлювальна енергетика – перспективи для сільського господарства України»

5 квітня 2017 року

     Відновлювана енергетика – це екологічно чисте невичерпне джерело енергії, яке не змінює функціональну структуру Землі та надає можливість зменшити навантаження на ресурсну базу та знизити загальну ресурсозатратність, а отже  сприяє подолання бідності та відповідального споживання. При зазначеному мінімальному втручанні в природні функціональні процеси використання відновлюваних джерел енергії мінімально, подекуди взагалі не впливає на зміну клімату та забезпечує збереження екології на відміну від викопного палива, яке має здатність вичерпуватися, забруднювати атмосферу шкідливими викидами, що сприяє збільшенню парникового ефекту та поширенню різноманітних хвороб внаслідок погіршення екології.

    Крім того, використання відновлюваних джерел енергії сприяє сталому розвитку міст, які завдяки сонячним, вітряним, біогазовим установкам, малим гідроелектростанціям можуть самі забезпечити себе електроенергією, скоротивши при цьому свої витрати та ресурсозалежність. Населення може самостійно виробляти електроенергію та контролювати її розподіл, мінімізуючи при цьому також втрати при передачі на великі відстані.

       Особливо гостро тема розвитку відновлювальної енергетики стоїть в нашій державі. Порівняно з розвинутими країнами Європи, Америки і Азії, які йдуть у ногу з часом, Україна знаходиться в цій галузі  на рівні минулого століття. А тому розвиток «зеленої» галузі є особливо важливим для нас.
      Тож запрошуємо всіх бажаючих відвідати книжкову виставку «Відновлювальна енергетика – перспективи для сільського господарства України», яка експонується в центральній науковій бібліотеці (корп. № 4) На виставці представлено наукові праці, а також статті з періодичних видань та наукових вісників сільськогосподарських вузів.

     Нижче наведено опис деяких книг з виставки:

     Виробництво та використання дизельного біопалива на основі рослинних олій : науково-методичні рекомендації / Г. А. Голуб [та ін.] ; за ред. Г. А. Голуба ; Національний університет біоресурсів і природокористування України. - К. : НУБіП України, 2015. - 119 с.

      Науково-методичні рекомендації містять актуальні узагальнення з розробки технології виробництва дизельного біопалива на основі рослинних олій та його використання в агропромисловому виробництві й можуть бути використані агропропромисловими підприємствами та підприємствами сільськогосподарського машинобудування.

 

 

 

 

 

     Підвищення економічної ефективності виробництва біогазу : монографія. - Ніжин : ПП Лисенко М.М., 2014. - 360 с.

    У монографії розглядаються питання ефективності виробництва, перспективи розвитку та використання біогазу. Висвітлено основи біогазових технологій, які базуються на переробці відходів органічних речовин. Виявлено критерії оцінки оптимальності біогазових установок та визначення екологічної ефективності використання біоенергетичного палива.

 

 

 

 

 

 

      Біоконверсія органічних відходів: теорія і практика : монографія / М.С. Слободяник [та ін.]. - Ніжин ; К. : Видавець ПП Лисенко М. М., 2015. - 208 с.

       У монографії розглянуто теоретичні та практичні аспекти екологічно безпечних технологій переробки органічних відходів, що базуються на їх аеробній та анаеробній мікробіологічній трансформації. Розглянуто також технології одержання теплової енергії та паливних елементів з органічних відходів тваринництва на прикладі  пілотної установи, що функціонує в НУБіП України.

 

 

 

 

 

 

 

Світлана Родіонова,
головний бібліограф інформаційно-
бібліографічного відділу
наукової бібліотеки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook