Проблемні питання організації та проведення комплексних практичних занять обговорені на кафедрі військової підготовки

13 лютого 2017 року

     На кафедрі військової підготовки проведено науково-практичний семінар «Проблемні питання організації та проведення комплексних практичних занять з вивчення курсу первинної військово-професійної підготовки громадян України та шляхи їх вирішення з урахуванням накопиченого досвіду».

     В проведенні семінару взяли участь проректор з навчальної і виховної роботи Кваша С.М., представники Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України, Головного управління підготовки Збройних Сил України, управління бойової підготовки Сухопутних військ Збройних Сил України.

     У вступному слові завідувач кафедри військової підготовки полковник Есаулов А.О. наголосив, що практична підготовка громадян України, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу, є необхідним компонентом військово-професійної підготовки майбутніх офіцерів.
     Комплексні практичні заняття з вивчення курсу первинної військово-професійної підготовки проводились з метою формування у майбутніх офіцерів високих морально-психологічних, військово-професійних та лідерських якостей для подальшого виконання військового обов’язку за призначенням.

     З доповіддю «Вимоги керівних документів щодо організації проведення комплексних практичних занять, проблеми та шляхи їх вирішення» виступив заступник завідувача кафедри військової підготовки полковник Максименко О.Г.

     Голова предметно-методичної комісії Тактичної і тактико спеціальної підготовки полковник Коваленко С.Д. у своєму виступі зупинився на проблемах та шляхах їх вирішити під час організації занять з тактичної, розвідувальної, інженерної, психологічної підготовки, військової топографії, підготовки зі зв’язку.

     У виступі голова предметно-методичної комісії Військово-спеціальної підготовки полковник Турлюн О.С. розкрив проблемні питання підготовки і проведення практичних занять з вогневої підготовки.
     У виступі «Організація та проведення загальновійськової підготовки, проблеми та шляхи їх вирішення» голова предметно-методичної комісії підготовки фахівців тилового забезпечення наголосив на проблемах підготовки і проведення практичних занять з військово-медичної підготовки.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Кваша С.М. зазначив, що комплексні практичні заняття повинні спрямовуватись на вивчення досвіду бойових дій підрозділів та військових частин Збройних Сил України набутого під час виконання бойових завдань в зоні проведення АТО.

     В обговоренні активну участь прийняли викладачі кафедри, які відзначили важливість проведення цих занять щодо здобуття практичних навичок військовим фахівцем.

Анатолій Радченко,
заступник завідувача
кафедри військової підготовки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook