Разом проти СНІДу: студенти, школярі і фахівці

27 листопада 2016 року

    25 листопада, фактично за декілька днів до Міжнародного дня боротьби зі СНІДом, кафедра соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті провела тематичний семінар-тренінг. Це вже не вперше кафедра стає своєрідним плацдармом для обміну думками між студентством, викладачами, молоддю і фахівцями-практиками.

     Сценарій самого заходу підготували студенти – майбутні соціальні педагоги і соціальні працівники, ті, кому за кілька років проводити аналогічну профілактичну роботу вже під час виконання професійних обов’язків. Тож власне сьогодні вони показали, чому навчилися під час занять. Приємно, що долучилися до організації семінару студенти усіх курсів. Проводять подібні акції вони не вперше, але цього разу аудиторія відрізнялася від попередніх. Слухачами та активними учасниками тренінгу стали їхні, так би мовити, колеги – випускники ДВНЗ «Київський механіко-технологічний коледж», які здобувають там фах соціального працівника, а також учні одинадцятих класів Еколого-природничого ліцею № 116.

     

     Привітала учасників заходу та представила гостей завідувач кафедри Леся Вікторова. Вона наголосила, що основна мета семінару – вкотре порушити питання толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих, а головне – через інформаційно-просвітницьку роботу розвіяти безліч міфів про СНІД, обґрунтовано, об’єктивно розповісти як боротися з цією небезпекою. Прикро, але в той час, як у розвинутих країнах проблема вирішена, то в Україні динаміка залишається невтішною. Як із цим бути? Найперше і те, що під силу кожному, – надання правдивої інформації, безпечна власна поведінка. Нам слід врешті-решт визнати, що ВІЛ вже давно не є хворобою наркозалежних. Він може в будь-який момент торкнутися кожного. І якби у кожному закладі так переймалися просвітницькою роботою щодо ВІЛ, як в цій аудиторії, то ми вже давно побороли б цю недугу, підкреслили представники Київського міського правобережного центру для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді Олена Вдовенко та Ірина Раделицька.

     

     

     Тож до уваги аудиторії були запропоновані перегляд соціальних відеороликів про наслідки асоціальної поведінки. Мова йшла і про симптоматику ВІЛ, перебіг захворювання, як і де можна отримати відповідну допомогу. Тренінгові вправи додали заходу практичності, а коментарі фахівців центру заставили кожного присутнього задуматися, проаналізувати. 


      

Изображение    

      Після настала година спілкування з фахівцями та студентами коледжу за круглим столом. Окрім питань, що стосувалися професійного спрямування, вони стали ще й учасниками майстер-класу зі створення коміксів на соціально-педагогічну тематику в лабораторії кафедри. А потім на студентів чекала коротка екскурсія територією університету, яка, як і сам виш, приємно вразила гостей. Особливо зачарував ботанічний сад, де кожен зробив на згадку селфі. 

Ольга Наконечна,
доцент кафедри соціальної педагогіки
та інформаційних технологій в освіті 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook