Про навчально-виховну та наукову роботу економічного факультету в процесі реалізації Програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2020» на 2016 рік доповів декан Анатолій Діброва.

24 листопада 2016 року

  23 листопада відбулося чергове засідання вченої ради університету. На порядку денному традиційно розглядалися звіти структурних підрозділів, заслуховувалася наукова доповідь та вирішувалися питання поточної діяльності нашого вишу. А особливістю цього засідання став розгляд звіту про виконання плану реалізації програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива-2020» на 2016 рік та затвердження аналогічного документу на наступний рік. 

Про навчально-виховну та наукову роботу економічного факультету в процесі реалізації Програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2020» на 2016 рік доповів декан Анатолій Діброва. Він зазначив, що за контингентом студентів факультет є чи не найбільшим в університеті: сьогодні тут навчаються 2140 студентів, з яких майже половина за контрактом. Вперше в Україні спільно з Нацфінкомпослуг на факультеті здійснюється підготовка аварійних комісарів для сільського господарства. На початку листопада успішно проведено первинну акредитаційну експертизу підготовки магістрів зі спеціальностей «Біржова діяльність» та «Прикладна економіка». За звітний період укладено Угоду про подвійні дипломи з факультетом економічних наук Варшавського університету наук про життя, щороку викладачі проходять стажування в університетах США та ЄС, зазначив доповідач. Значна увага приділяється і розвитку матеріально-технічної бази: проводиться заміна ламп на енергозберігаючі, капітально відремонтована аудиторія 228 корпусу №10, ремонтуються і кімнати в десятому гуртожитку, який закріплений за факультетом.

     Разом з тим, зазначив Анатолій Діброва мають місце проблеми, що пов’язані з певною втратою іміджу факультету, скороченням набору на перший курс за держзамовленням в порівнянні з плановими показниками; необхідністю поліпшення якості практичного навчання студентів, посиленням зв’язків з бізнесом та виробничниками; недостатньою кількістю наповнених електронних навчальних курсів, у тому числі атестованих; наявністю порушень дисципліни, нестатутних відносин; нерівномірністю участі кафедр факультету у виконанні науково-дослідної роботи тощо.

     Співдоповідач начальник навчальної частини Оксана Зазимко навела результати соціологічного дослідження серед студентів факультету. 87% з опитаних задоволені навчальним процесом, 63% зазначили, що потрібно поліпшувати практичну підготовку.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів, що на факультеті виконуються п’ять наукових проектів. Вісім кафедр не мають фінансування на дослідну роботу. Позитивні зміни спостерігаються з кількістю публікацій статей вчених факультету в наукометричних виданнях – за останні місяці їх кількість значно зросла.

    Декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський позитивно оцінив роботу деканату та разом з тим зауважив, що на факультеті зросла плинність кадрів, тому керівництву слід приділити увагу підбору фахівців. Окрім того, існує потреба у компактному розміщенні кафедр, оскільки частина з них розміщена в інших корпусах.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко висловив ряд зауважень щодо впорядкування упорядкування території навколо 10 корпусу, його ремонту.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко також брав участь у перевірці діяльності факультету та назвав сім аспектів, на яких колективу треба акцентувати увагу: виходити на всеукраїнський та міжнародний рівень, формувати економічну науку та освіту в АПК; поліпшувати профорієнтаційну роботу; поглиблювати зв’язки з бізнесом; розвивати матеріально-технічну базу; вести роботу зі студентством щодо викорінення нестатутних відносин; створити видання, яке входитиме до наукометричних баз; зважити на роль факультету в системі аграрної економічної вищої освіти.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook