Викладачі кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві взяли участь у роботі науково-практичної конференції “Сучасні досягнення і перспективи розвитку кролівництва та хутрового звірівництва в Україні”

4 травня 2016, 23:33

    22 квітня 2016 року у м. Черкаси відбулась науково-практична конференція «Сучасні досягнення і перспективи розвитку кролівництва та хутрового звірівництва», організаторами якої були Черкаська станція біоресурсів НААН, Міністерство аграрної політики та продовольства України, Департамент агропромислового розвитку Черкаської ОДА. У роботі конференції взяли участь доценти кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Національного університету біоресурсів і природокористування України Уманець Руслана Миколаївна та Ліхтер Микола Іванович, представники Департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОДА, малого бізнесу –- фермери, приватні підприємці та редакція всеукраїнського журналу «Ефективне кролівництво і звірівництво» –- генерального медіа партнера заходу.

      З вітальним словом до учасників конференції звернувся в.о. директора Черкаської дослідної станції біоресурсів О.В. Бойко Із ґрунтовною доповіддю щодо стану і перспектив розвитку галузі кролівництва та хутрового звірівництва виступив заступник директора із наукової роботи Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН, кандидат сільськогосподарських наук О.Ф. Гончар.

     На пленарному засіданні заслухано і обговорено 12 доповідей з проблем кролівництва і хутрового звірівництва, а саме: методів підвищення відтворювальної здатності кролів, збалансованої годівлі, зокрема використання нетрадиційних кормових культур (Д.П. Уманець, Р.М. Уманець, доценти НУБіП України), очищення повітря тваринницьких приміщень тощо. Велику зацікавленість присутніх викликали доповіді із ветеринарного забезпечення галузі (П.К. Бойко, доктор ветеринарних наук, професор, Інститут ветеринарної медицини НААН; Новіцька О.В., кандидат ветеринарних наук, доцент НУБіП України; В.А. Ситник, кандидат ветеринарних наук, німецько-українська науково-виробнича фірма «Бровафарма»).

     Привернула до себе увагу дискусія з проблем дорадництва, в якій активну участь приймали М.І. Ліхтер та Р.М. Уманець. Учасники конференції наголошували, що розвиток інноваційного дорадництва вимагає нового інтегрованого підходу. Сьогодні постає необхідність у практичній реалізації електронної системи дорадництва у тваринництві, зокрема кролівництві, яка буде забезпечувати достовірну оперативну інформацію щодо виробництва продукції, стану аграрного ринку та соціально-економічного розвитку сільських територій.


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook