Рейтингом науково-педагогічних працівників зацікавилися в Університеті менеджменту освіти

20 квітня 2016 року

     У рамках співпраці між нашим університетом та Національною академією педагогічних наук України ректор Університету менеджменту освіти Віктор Олійник у своєму листі до свого колеги Станіслава Ніколаєнка висловив зацікавленість у функціонуванні рейтингової системи.

     Керівництво Університету менеджменту освіти звернулося з проханням надати методичну допомогу і поділитись досвідом впровадження рейтингу науково-педагогічних працівників. З цією метою до колег був відряджений автор методики Анатолій Шостак, який взяв участь у спеціальному розширеному засіданні вченої ради та провів науковий семінар з даного питання. 
      Відкриваючи засідання ректор Віктор Олійник наголосив, що експертна група університету вивчила і проаналізувала десятки різних методик проведення внутрішньоуніверситетських рейтингів, дослідила їх недоліки і переваги та, зрештою, дійшла до висновку, що найбільш прийнятним, ефективним і зручним у користуванні є рейтинг, запроваджений у НУБіП України. 

 

 

     Анатолій Шостак презентував систему рейтингування, пояснюючи фізичну суть методики та її призначення. Зокрема, діюча у НУБіП система реально забезпечила: підвищення активності викладачів і керівників структурних підрозділів у досягненні високих показників не лише у навчально-виховному процесі, але й у залученні їх до науково-інноваційної діяльності, міжнародних зв’язків; підвищення місця університету у національних рейтингах. Результати рейтингу – це джерело даних та підстава для формування стимулюючих виплат та надбавок викладачам, керівникам структурних підрозділів, обслуговуючому персоналу, а також для прийняття управлінських рішень на всіх рівнях.

     Учасників семінару – завідувачів кафедр та директорів навчально-наукових інститутів – зацікавило, що діюча методика усуває емоційну складову при оцінюванні того чи іншого викладача; спонукає до чіткого обліку власноруч виконаної роботи і не дає можливості «відсидітись» чи заховатись лише за рахунок виконання навчальної роботи, як би добре вона не виконувалась; враховує питання якості; має потужну систему стимулювання до публікаційної активності, особливо на міжнародному рівні. Рейтингова система реально мотивує до наукової діяльності не лише викладачів, але й студентів та аспірантів. 

     Підбили підсумки наради-семінару перший проректор Микола Кириченко, проректор з науково-методичної роботи і міжнародних зв’язків Олена Отич та голова профкому університету Олександр Жебровський. Вони подякували ректору НУБіП України Станіславу Ніколаєнку та Анатолію Шостаку за підтримку, співпрацю та готовність надати методичний супровід

     У своєму слові-відповіді Анатолій Шостак висловив подяку керівництву Університету менеджменту освіти за цікавість до досвіду НУБіП України.

Ярослав Михайлович 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook