Вчена рада факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК окреслила основні завдання колективу та схвалила план роботи на 2024-2025 навчальний рік

19 серпня 2024 року

   16 серпня 2024 року під головуванням декана Лариси Баль-Прилипко відбулося перше у новому навчальному році розширене засідання Вченої ради факультета харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Порядок денний стосувався поточних нагальних питань життя факультету та перспектив розвитку на новий навчальний рік.

    Делегатом від ректорату на засідання завітала проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Оксана Леонідівна Тонха.

     У першому питанні порядку денного декан факультету, професор Лариса Баль-Прилипко доповіла присутнім про підсумки діяльності науково-педагогічного колективу, розвиток матеріально-технічної бази та окреслила основні завдання на 2024-2025 навчальний рік. Доповідач зосередила увагу присутніх на підсумках подання заяв від вступників ОС Бакалавр на основі повної загальної середньої освіти та освітньо-професійної програми підготовки фахівців ОС Магістр.

     У своїй доповіді Лариса Вацлавівна зазначила, що за показниками в рейтингу «ТОП-200» наш університет увійшов до десятки кращих закладів вищої освіти і зайняв сьому сходинку, а серед ЗВО міста Києва – третє. Міжнародний рейтинг WEBOMETRICS включив НУБіП до трійки кращих університетів України. Велика заслуга в цьому досягненні всього колективу університету.

    Наголошуючи на завданнях факультету на 2024-2025 н.р., зосередила увагу присутніх на основних питаннях, серед них важливе місце відведено якості роботи та результативності профорієнтаційної роботи кафедр факультету.

     Відмітила також, що на факультеті активно впроваджується і реалізується Концепція підготовки студентів ОС «Бакалавр» – проведення лабораторно-практичних занять в умовах провідних харчових виробництв; ОС «Магістр» – проведення гостьових лекцій, науково-дослідних робіт з виконання магістерських досліджень, майстер класів та практичних воркшопів.

     Вперше акредитовано освітньо-професійну програму «Нутриціологія здорового харчування» спеціальності 229 «Громадське здоров’я» першого «бакалаврського» рівня вищої освіти.

     Лариса Вацлавівна також зазначила, що попри складні умови, зумовлені воєнним станом, упродовж 2024 року науковці факультету виконують 2 наукові теми за кошти державного бюджету на суму 1 760 тис. грн. та 2 госпдоговірні теми на суму 180 тис. грн.

    Акцентувала увагу членів Вченої ради на загальних завданнях з організації освітньо-науково-виховного процесу в умовах воєнного стану у 2024-2024 навчальному році, а саме: 

- в освітній діяльності

- забезпечити якісну підготовку фахівців набору 2024 року освітніх ступенів бакалавра та магістра згідно з вимогами Закону України «Про вищу освіту» щодо розвитку індивідуальних освітніх траєкторій та вдосконалення освітнього процесу;

- забезпечити успішне проходження акредитаційної експертизи підготовки здобувачів ОС «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології» ОП «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів» та спеціальності 175 «Інформаційно-вимірювальні технології» ОП «Якість, стандартизація та сертифікація»;

- системно поліпшувати профорієнтаційну роботу у загальноосвітніх навчальних закладах, використовуючи традиційні форми, а також через соціальні мережі, засоби масової інформації;

- узгоджувати освітньо-професійні програми підготовки фахівців та навчальних планів факультету з провідними зарубіжними університетами, Радою роботодавців факультету;

- завершити підготовку та розміщення на навчально-інформаційному порталі НУБіП України електронні навчальні курси всіх дисциплін упродовж 2024 року;

- продовжити практику обов'язкового проходження стажування науково-педагогічних працівників на базі передових підприємств (організацій, установ) з метою підвищення світогляду та рівня практичної підготовки за окремими спеціалізаціями;

- продовжити практику залучення студентів магістратури до виконання наукових тем кафедр з обов'язковою їх участю і виступами на наукових конференціях та публікацією матеріалів дослідження;

- у науковій діяльності – посилити активізацію роботи НПП щодо залучення фінансових ресурсів, в т.ч. від державних і вітчизняних комерційних структур, міжнародних грантів на проведення наукових досліджень у проектах програми ЄС з наукової мобільності, досліджень та інновацій «Еrasmus+» «Horizont 2025»;

- підвищення кількісних та якісних показників наукових публікацій НПП, докторантів і аспірантів в іноземних рейтингових журналах. - здійснювати систематичний моніторинг індексу Гірша та Google Scholar кожного НПП факультету;

- залучення до аспірантури та докторантури талановитої молоді з обов'язковим сертифікатом мов країн Європейського союзу (на рівні не нижче В2);

- активізацію роботи колективу на здобуття державних, галузевих та іменних премій;

- сприяти поліпшенню матеріально-технічної бази факультету – здійснювати пошук позабюджетних коштів (гранти, у т.ч. міжнародні, спецкошти, благодійні внески від випускників факультету, партнерів та ін.) для постійного покращення матеріально-технічної бази факультету шляхом придбання обладнання для проведення занять із студентами з метою набуття ними практичних навиків і компетенцій;

- спрямовувати господарську діяльність на проведення капітальних та поточних ремонтів у гуртожитку №9 та кафедрах факультету, перехід на енергоощадливі технології. 

     В обговоренні проекту рішення вченої ради прийняли участь, в.о. завідувача кафедри громадського здоров'я та нутриціології, професор Олег Швець, завідувач кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції, доцент Галина Толок, та завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК, доцент Володимир Василів. Всі одноголосно підтримали проект рішення вченої ради та висловили побажання подальшого втілення запланованого на факультеті.

 

      Члени вченої ради розглянули й інші важливі питання життєдіяльності факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, зокрема затверджено План роботи вченої ради факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК на 2024-2025 н.р., який розміщено на сайті факультету.

     На завершення голова вченої ради Лариса Баль-Прилипко, подякувала всьому колективу за плідну роботу, підтримку та реалізацію планів, поставлених перед факультетом. Привітала усіх із початком нового навчального року та побажала здоров'я, плідної праці, Перемоги та мирного неба!

Слава ЗСУ! Слава Україні!

 Оксана ПИЛИПЧУК,

секретар вченої ради

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook