Практична підготовка здобувачів вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

20 червня 2024 року
 На сьогоднішньому етапі розвитку сфери обслуговування роль фахівця з гостинності не зводиться тільки до чіткого виконання інструкцій та вказівок. Йому надається широке поле для професійної творчості, розвитку його професійної думки. Водночас із збільшенням прав зростає відповідальність фахівця сфери гостинності щодо його майбутньої професії.
 Виробнича практика здобувачів є одним із важливих видів освітньої роботи і здійснюється з метою набуття професійних навичок, уміння приймати самостійно рішення в реальних виробничих умовах.
 Для забезпечення ефективної практичної підготовки фахівця, відповідно до робочого навчального плану та Наказу ректора «Про організацію практичного навчання студентів у другому семестрі 2023-2024 навчального року» для здобувачів ОП «Готельно-ресторанний бізнес» першого «бакалаврського» рівня вищої освіти зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» була організована практика для 2 і 3 курсів на відомих підприємствах міста Києва: ТОВ «Міжнародний діловий центр» готель «Hilton Kyiv», готель «Ibis», ресторан «Khebi», ТОВ «Холдер груп» ресторан «Білий налив», ТОВ «Джейкобс» ресторан «Панорама бар», ТОВ «СушіЯ» ТРЦ «Республіка», а також на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу інших міст України.
 
 Своїми враженнями від проходження практичної підготовки поділились здобувачі вищої освіти.
Максим Пасько. Виробнича практика надала можливість остаточно переконатися в правильності зробленого вибору майбутньої професії. Під час її проходження ми перевірили свій професіоналізм, застосовували теоретичні знання на практиці. Звичайно, особливо важливих і відповідальних завдань ми не отримували, але цілком здатні працювати виконавцями і брати участь у вирішенні загальних виробничих завдань.
 
Вероніка Терниця. Я проходила практику в готелі «Hilton Kyiv», м. Київ. Успішно пройшла перший відбірковий етап – співбесіду з керівником управління по роботі з персоналом готелю на рівень володіння англійською мовою та необхідними фаховими компетенціями. Під час проходження практики мали можливість долучитись до реальних ситуацій та перевірити отримані в університеті знання, самостійно приймати рішення, обґрунтовуючи правильність своїх висновків перед керівником практики. Отримали навички субординації, роботі в колективі, професійного спілкування.
 

 Університет надає студентам найголовніше – вміння вчитись, а для отримання практичної складової ми завдячуємо підприємствам, які створили усі необхідні умови для цього.

 
Валентина БАНДУРА,
професор кафедри готельно-ресторанної
справи та туризму

    

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook