Виїзне заняття з дисципліни «Гідро-пневмоприводи сільськогосподарської техніки»

1 травня 2024 року
   Минулого тижня для студентів 3 курсу механіко-технологічного факультету спеціальності 208 «Агроінженерія» організовано і проведено виїзне заняття з дисципліни «Гідро-пневмоприводи сільськогосподарської техніки» на базі компанії «Полетехніка» (с. Сошників, Бориспільського р-ну, Київської області) із залученням профільних фахівців компанії. 

   Компанія «Полетехніка» започаткована у 2006 році, є офіційним дилером в Україні таких брендів, як New Holland, Case, Berthoud, Trimble, Kinze, Horsch, Zaffrani, Kverneland, Capello, Stara тощо, відповідно, має сучасну техніку та великий досвід вирощування сільськогосподарських культур і є лідером галузі в Україні. Це один з найбільших експортерів сільськогосподарської продукції в країни ЄС, Північної Африки, Близького Сходу. Вона вивчає, випробовує і впроваджує в умовах України кращі світові розробки у сфері сільськогосподарського виробництва, чим сприяє розвитку аграрного сектору країни та підвищує показники урожайності.
   Заняття проводилися під загальним керівництвом керівника сервісу ЦДПР (центр демонстрації, продажу та ремонту) с. Сошників - Горбуліна Вадима Олександровича, були спрямовані на вивчення особливостей технологічної частини сучасної сільськогосподарської техніки компанії New Holland, Stara, Horsch тощо і основна увага була приділена вивченню їх гідроприводів.

 

   Сервісний інженер - Недбайло Василь Володимирович, ознайомив студентів з особливостями будови і процесу роботи самохідних висококліренсних повноприводних обприскувачів компаній New Holland і Stara. Велику зацікавленість викликала у студентів інформація про гідропривод ведучих коліс обприскувача компанії New Holland, у якого всі чотири колеса приводяться в дію чотирма гідромоторами, які попарно під’єднані до двох гідравлічних аксіально-поршневих регульованих насосів та гідропривод ведучих коліс обприскувача компанії Stara - у якого усі чотири колеса приводяться в дію гідромоторами, що живляться від одного аксіально-поршневого насоса, а також інформація про механізми керування цими гідроприводами.

 

   Керівник сервісу ЦДПР, м. Полтава - Грушка Юрій Вадимович, презентував інформацію про особливості будови і роботи зернозбиральних комбайнів компанії New Holland - класичної технологічної схеми та двороторної, а також ознайомив студентів із розміщенням гідропристроїв на комбайнах, їх взаємодією та зупинився детально на гідроприводах ведучих коліс, рульових керувань та робочих органів і механізмів.

 

   Сервісний інженер - Зонь Сергій Валерійович, розповів студентам про лінійку тракторів компанії New Holland, конструктивні особливості та їх технічні характеристики. Особлива увага була приділена гідроприводу начіпної системи трактора та його гідравлічної системи, а саме: характеристиці, будові, розміщенню гідропристроїв на тракторі, принципу дії та діагностиці. Із великим захопленням, студенти, під керівництвом сервісного інженера, мали можливість самостійно виконувати керування трактором.

   Менеджер з продажу техніки – Макаренко Вадим В’ячеславович, розповів про ґрунтообробну та посівну техніку компанії Horsch, особливості будови та процесу роботи. Велика увага була приділена централізованим пневматичним висівним системам зернових сівалок та їх гідравлічним приводам.
   Також, студенти мали можливість ознайомитися із особливостями будови та процесу роботи системи автоматичного водіння культиватора для міжрядного обробітку сільськогосподарських культур компанії Carre, а саме його гідроприводом та електронним зором.
   Ще студенти ознайомилися із сучасним гідрофікованим високопродуктивним навантажувачем компанії Merlo та його гідравлічними приводами.

   Від проведеного заняття студенти отримали цінну практичну інформацію про новітню техніку та її гідроприводи, а також велике задоволення і висловили бажання, щоб таких занять було, по можливості, більше.

   Висловлюємо щиру вдячність співробітникам компанії «Полетехніка», її генеральному директору Містюку Олександру Михайловичу, керівництву університету і його підрозділів за надану можливість проведення заняття на базі сучасної сільськогосподарської техніки для майбутніх агроінженерів.


Михайло Волянський,
доцент кафедри сільськогосподарських машин
та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook