Найкращі учні Шевченкового краю хочуть навчатися в НУБіП України

21 березня 2015 року

     Територіальний і духовний центр України – Черкащина – поєднує села Моринці, Шевченкове, Будище, Вільшану у Національний заповідник “Батьківщина Тараса Шевченка”. У цих середньонаддніпрянських селах із славною історією та могутнім духовним потенціалом пройшли дитячі роки Кобзаря українського народу – Тараса Григоровича Шевченка. У Моринцях він вперше подав голос, у Керелівці (Шевченкове) зростав, формувався як особистість, у Будищах – в маєтку Енгельгардта – козачкував, а з Вільшани зробив перший крок до визнання, до світової слави.

     15 березня доцентом  кафедри земельного кадастру факультету землевпорядкування Національного університету біоресурсів і природокористування України к.е.н. Бавровською Наталією Михайлівною було проведено профорієнтаційну роботу з учнями випускних класів Черкащини - сіл Моринці, Шевченкове і Вербівка та смт. Вільшана. Село Моринці – наймальовничіший куточок України, край, де народився Т.Г.Шевченко, який став духовним провідником рідного народу, вказав нам, українцям, шлях до свободи і незалежності.
      Моринський НВК "Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів" ім.Т.Г.Шевченка  (директор школи – Колісник В. Г.) розташований за 50 кроків від музею Хати, в якій народився Великий Тарас. Це надзвичайно почесно і відповідально, тому педагогічний та учнівський колективи підхопили дух творчості Кобзаря та працюють, навчаються і живуть як заповідав Великий Кобзар.
 
     Викладач ознайомила випускників з умовами вступу до НУБіП України на 2015-2016 навчальний рік, роздала профорієнтаційні матеріали. Майбутнім абітурієнтам було надано детальну інформацію про напрями підготовки та спеціальності, які можна отримати в НУБіП України. Зокрема презентовано факультет землевпорядкування: школярі отримали буклети з відомостями про підготовку фахівців на факультеті.
     Смт. Вільшана та с.Вербівка це батьківщина козацького полковника Максима Кривоноса, прабатьківщина уславлених на весь світ спортсменів-боксерів Віталія і Володимира Кличків. Також у смт. Вільшана  знаходиться колишнє подвір’я пана Енгельгардта, де колись козачкував Тарас Шевченко.     У Вільшанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Бавровська Н.М. розповіла учням випускного класу історію створення і розвитку університету, наголосивши на тому, що НУБіП є потужним науковим центром із могутніми науковими школами. Більш детально вона розповіла про напрям підготовки, за яким навчаються студенти землевпорядного факультету, а також коротко про спеціальності, за якими навчаються студенти в НУБіП України.
     Зокрема було зазначено, що університет славиться своїми випускниками, які є висококваліфікованими, компетентними фахівцями. Окрім того, студенти, які навчаються на денній формі навчання і володіють іноземними мовами, мають можливість навчатися і працювати за кордоном.

     Також Бавровська Н.М. провела зустріч одинадцятикласниками Вербівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, де докладно ознайомила випускників із особливостями навчання за напрямом підготовки «Геодезія, картографія та землеустрій» в НУБіП України.  

     Учням було продемонстровано презентацію, в якій розкрито напрями навчально-пізнавальної, виховної, науково-дослідницької, спортивної та культурно-просвітницької діяльності на факультеті землевпорядкування, роздано буклети про університет та факультет. А також запрошено на День відкритих дверей в НУБіП України, який відбудеться 28 березня 2015 року.
 
     Учні всіх загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів дізналися про наявність тримісячних курсів підготовки до зовнішнього оцінювання знань із загальноосвітніх предметів: української мови і літератури, математики, біології, хімії, географії.
     Завершальним етапом профорієнтаційної роботи було відвідування Шевченківського коледжу Уманського НУС вищого навчального закладу І рівня акредитації, який здійснює підготовку фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст. Коледж є одним з найпрестижніших вищих навчальних закладів Звенигородщини. За свою  85-річну історію  змінювалася назва навчального закладу, його профіль, але мета  залишалася завжди – підготовка висококваліфікованих спеціалістів народного господарства.
 
     В Україні професія землевпорядника завжди користувалася повагою, тому що вона присвячена безцінному скарбу країни – її землі. Землевпорядники стежать за тим, щоб земля використовувалася раціонально й ефективно.
     Випускники коледжу, які навчаються за спеціальністю «Землевпорядкування» ставили найгостріші запитання, бо вони вже з практики розуміють яким саме рівнем знань повинен володіти випускник вишу, аби стати конкурентоспроможним на ринку праці. Була проведена доволі цікава дискусія, в якій майбутні випускники-абітурієнти цікавились умовами вступу на факультет землевпорядкування НУБіП України, умовами проживання в університеті, можливістю стажування за кордоном, майбутнім працевлаштуванням. Також Бавровська Н.М. запросила випускників коледжу на День відкритих дверей, який пройде в НУБіП України 28 березня, побажала успіхів і терпіння при захисті випускних робіт. Подякувала дирекції навчального закладу, в особі директора Потабенка Олександра Анастасійовича, за надану можливість зустрітися зі студентами та викладачами коледжу.
 
 
     Колектив факультету землевпорядкування висловлює подяку директорам навчальних закладів, де відбулися зустрічі з учнями-випускниками (майбутніми студентами) за сприяння у проведенні презентації факультету та університету викладачем кафедри земельного кадастру НУБіП України. Маємо надію, що майбутні абітурієнти, нащадки Кобзаря, поповнять ряди студентів нашого закладу і будуть своїми успіхами та здобутками прославляти нашу рідну Україну.
 

Бавровська Наталія Михайлівна,
доцент кафедри земельного кадастру,
Купріянчик Ірина Петрівна,
в.о. декана факультету землевпорядкування


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook